У Дніпрі пройде Кубок Європи з триатлону в рамках десятого «Dnipro triathlon fest»

12.05.2021 16:49   -

З 5 по 6 червня у Дніпрі відбудеться десятий фестиваль триатлону «Dnipro triathlon fest». Масштабний дводенний захід на Фестивальному причалі є також етапом Кубка Європи з триатлону. Він об’єднає як професіоналів, так і любителів.

За останній час це буде один із перших масштабних заходів, тож чимало уваги приділяють саме безпеці спортсменів, тренерів і вболівальників. Дотримання епідеміологічних вимог – це проведення змагань просто неба, ПЛР-тестування для учасників. 

«Усі наші земляки вже скучили за великими спортивними заходами. Для Дніпра цей фестиваль також велика честь. Адже ми маємо великі амбіції – зокрема, це стосується звання спортивної столиці. Проведення етапу Кубка Європи з триатлону є дуже важливим для міста. Фактично це – захід світового рівня», – зазначив мер Дніпра Борис Філатов під час пресконференції 12 травня. 

Організаторами заходу є міська рада Дніпра, Федерація триатлону Дніпропетровської області разом з громадською організацією «Старт Дніпро» – за підтримки Міністерства молоді та спорту, Міжнародного та Європейського триатлонного союзу, Федерації триатлону України та за сприяння муніципальної програми «Дніпро – спортивна столиця». 

«Дуже важливо проводити такі змагання, аби для всього світу показати гостинність нашого міста. Це також має вплив і на економічну складову, популяризацію спорту. Ми зараз у нових реаліях, тож будемо чітко дотримуватися їхніх вимог. Санітарно-гігієнічні норми дійсно будуть безпрецедентні», – сказала засновниця ГО «Старт Дніпро», співорганізаторка «Dnipro triathlon fest» Марина Філатова. Вона додала, що унікальність цих змагань у Дніпрі – спільна як для елітних, так і для непрофесійних спортсменів траса.

Також саме велоділянку майданчика для змагань називають однією з найцікавіших у Європі.  

Уже вчетверте в Дніпрі разом з «Dnipro Triathlon Fest» для любителів проходитимуть Кубок Європи серед професіоналів – 2021 Dnipro ETU Sprint Triathlon European Cup та Кубок Європи серед юніорів – 2021 Dnipro ETU Junior Triathlon European Cup. Серед професійних спортсменів Кубка Європи наразі очікують представників з 26 країн. Зокрема, це учасники з Німеччини, Франції, Італії, Іспанії, Швейцарії, США, Бельгії, Люксембургу, Австрії, Великобританії, Чилі, Норвегії, Нідерландів, Португалії, Туреччини, Угорщини, Естонії та навіть Таїті. Серед них багато видатних спортсменів – учасників Олімпійських ігор, призерів Кубка світу та чемпіонів Європи.

«Це обумовлено тим, що наш старт – рейтинговий. Тобто спортсмени, котрі виступають на цьому етапі, отримують очки для світового рейтингу – європейський та олімпійський. Надалі це дозволяє брати участь в етапах Кубка світу та світових чемпіонатах. Тож це дуже важливо», – пояснив віцепрезидент Федерації триатлону України, голова Федерації триатлону Дніпра та Дніпропетровської області Сергій Лисов.

Також уперше в рамках фестивалю буде проведено чемпіонат України з триатлону у командній гонці серед любителів. Водночас через пандемію коронавірусу організатори вирішили відмовитися від проведення дитячої триатлонної ліги.

Гонки етапу Кубка Європи проходитимуть на спринтерській дистанції. Це  плавання – 750 м, велогонка – 20 км, біг – 5 км. Такі ж відстані передбачили і для любительської гонки. Олімпійська дистанція буде вдвічі довшою. Титульним спонсором змагань виступив торговий дім «Агроальянс».

«Чудово, що «Dnipro triathlon fest» проходить у нашому місті на постійній основі. Дякуємо організаторам за можливість стати титульним спонсором цих змагань. Бажаємо всім великих перемог – у спорті та професійному житті», – сказав представник спонсора Сергій Мальцев.

Очільник ГО «Старт Дніпро» та директор «Dnipro triathlon fest» Павло Балабанов наголосив: «Інфраструктура у Дніпрі відновлюється та розвивається – як легкоатлетична, так і гребна. Тож завдяки цим змаганням можна буде приймати тут і інші першості з різних видів спорту». 

Ще одна особливість «Dnipro triathlon fest» – медалі для учасників. Цьогоріч вони класичної круглої форми із зображенням самого місця змагань.