У Дніпрі продовжують модернізувати лікувальні заклади

12.07.2021 16:17   -

В амбулаторіях Дніпра продовжують облаштовувати сучасні медичні кабінети. Нещодавно на вул. Софії Ковалевської, 53-А, де розміщуються дві амбулаторії центру первинної медико-санітарної допомоги № 8, відремонтували три кабінети, четвертий – у роботі.

За словами генеральної директорки згаданого центру Антоніни Думенко, в амбулаторіях закладу за останні два роки відремонтували понад 25 медичних кабінетів.

«Їх робимо за новітніми стандартами – двокімнатними. Приміщення призначені для ведення прийому дорослих і дітей. Там цілком оновлюємо стіни, стелі, освітлення, встановлюємо кондиціонери, меблі. Для зручності пацієнтів у кабінетах можна одразу зробити швидкі тести, електрокардіограму, є сповивальний стіл, ваги для дорослих і дітей тощо», – розповіла під час виїзної пресконференції 12 липня Антоніна Думенко.

Сімейний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги № 8 Валерій Трон позитивно ставиться до оновлень: «Раніше працював у кабінеті з одного приміщення, яке вже потребувало ремонту. А після оновлення кабінет – просторий, із сучасним зовнішнім виглядом, новими меблями і необхідним медичним обладнанням для надання первинної допомоги. Працювати у таких комфортних умовах набагато приємніше».

Дніпрянка Ольга Лушкіна, яка обслуговується у центрі № 8, схвалює проведення ремонтів у медичних кабінетах.

«Звісно, тепер набагато зручніше і комфортніше: коли приходиш на прийом до лікаря і перебуваєш у таких гарних умовах. Світлі, просторі приміщення, де працює кондиціонер. Зараз у літній період це дуже актуально. Загалом за останні роки лікувальні заклади у місті значно оновилися», – підкреслила жінка.

Іще в одній амбулаторії центру № 8 (вул. Янтарна, 42) оновили 12 медичних кабінетів, де ведуть прийом сімейні лікарі, а також хол. Наразі там закінчується ремонт вбиральні, яка буде цілком обладнана для людей з інвалідністю, а також матиме зручності для матусь із немовлятами.

«Відремонтовані кабінети подобаються як нам, медичному персоналу, так і нашим пацієнтам. Нове оздоблення, меблі, обладнання, комп’ютерна техніка. Працювати у таких умовах – одне задоволення», – додала сімейна лікарка амбулаторії № 3 ЦПМСД № 8 Ірина Федорова.