У Дніпрі новий рекорд голосування за проєкти Бюджету участі VI етапу

29.10.2021 12:01   -
Автор:

У Дніпрі добігає термін голосування за проєкти Бюджету участі VI етапу. Воно стартувало 18 жовтня і триватиме до 2 листопада (включно). На сьогодні вже є новий рекорд: за десять днів за проєкти проголосувало 111 тис. 966 мешканців міста, тоді як у 2020-му році за весь період голосування було 111 302. Про це під час пресконференції повідомила директорка департаменту інноваційного розвитку ДМР Юлія Павлюк.

За її словами, наразі сайт Бюджету участі відвідало понад 400 тисяч користувачів. За десять днів зібрано 370 375 голосів (в одного мешканця є 6 голосів), майже 90 % з яких віддано через телефон. Через термінали отримано майже 11 тис. голосів.

«У середньому щодня голосують не менш ніж 5 тис. дніпрян, які віддають щонайменше 20 тис. голосів. Перший день був активним. Тоді проголосувало майже 30 тис. дніпрян, які віддали понад 71 тис. голосів. Також вже маємо проєкти з рекордною кількістю голосів – понад 10 тисяч. А найактивніше голосують мешканці Новокодацького, Шевченківського та Соборного районів міста. Попереду ще чотири дні, щоб обрати ті проєкти, які сподобалися найбільше. Тож не відкладайте голосування на останній день, а робіть це зараз», – підкреслила Юлія Павлюк.

Обирати проєкти можна в будь-якій категорії, їх п’ять: освітня, гуманітарна, муніципальна, а також молодіжно-інформаційна та медико-соціальна.

Нагадаємо, на VI етап Бюджету участі на голосування за результатами експертної оцінки направлено 373 проєкти дніпрян, які відповідають нормам чинного законодавства та положенню про Бюджет участі. На проєкти-переможці, які реалізують наступного року, в міському бюджеті передбачено 48 млн грн.