У Дніпрі наркотики виготовляли в промислових масштабах

13.04.2021 11:21   -

У Дніпрі правоохооронці викрили потужну нарколабораторію, які займалися промисловим виробництвом та масовим збутом психотропної речовини, – повідомляє Київська міська прокуратура, спільними силами прокуратури на поліції затримано 8 учасників міжрегіональної злочинної групи.

На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять та просто неба

Зазначається, що спецоперація проводилася у чотирььох регіонах України, зокрема у Києві, а також на території Київської, Черкаської та Дніпропетровської областей.

Згідно з матеріалами слідства, учасники злочинної групи на базі промислового підприємства у м. Дніпро організували лабораторію з виготовлення психотропної речовини «амфетамін», а також займалися його масовим збутом через Telegram-канал та інтернет-магазин «klanamfa» по всій території України.

Немає опису світлини.

За оперативними даними, щомісяця злочинна група виготовляла та збувала від 250 до 300 кг амфетаміну. Оплата за «товар» здійснювалась за допомогою криптовалюти, яку в подальшому переводили в готівку.

У ході обшуків, проведених 12 квітня 2021 року за місцями проживання фігурантів, в їхніх автомобілях, а також в приміщенні нарколабораторії вилучено рекордну партію амфетаміну загальною вагою близько 120 кг, понад 1 тонну прекурсорів, промислове обладнання, предмети, схожі на бойову зброю та боєприпаси. Також вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, «чорнові» записи про кількість збутих наркотиків та розрахунки у біткоїнах.

Немає опису світлини.

Одночасно правоохоронці припинили діяльність інтернет-магазину з продажу наркотиків.

Немає опису світлини.

За попередніми підрахунками, щомісячний обіг грошових коштів від продажу психотропних речовин може становити від 100 до 120 млн грн.

На зображенні може бути: гроші

На даний момент в порядку ст. 208 КПК України затримано 8 осіб, яким готується повідомлення про підозру та обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає від 9 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Немає опису світлини.