У Дніпрі на перехресті Донецького шосе та вул. Шолохова будують трамвайні платформи із зупинками

09.10.2020 17:33   -
Автор:

У Дніпрі продовжують будувати підвищені трамвайні платформи із зупинками. Це частина програми міського голови Бориса Філатова щодо реконструкції та модернізації транспортної інфраструктури міста. Наразі такі роботи тривають на перехресті Донецького шосе та вул. Шолохова. Вже виконано 70%, а закінчити планують упродовж двох тижнів.

За словами директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Ігоря Маковцева, тут знаходиться достатньо великий пересадочний вузол та два житлові масиви Ломівський та Кам’янський, тому виникла доцільна потреба у будівництві нових сучасних зупинок із підвищеними трамвайними платформами.

«Тут проходить реконструкція трамвайних зупинок по обидва боки руху маршрутів №18 та №19. До цього зупинки не були облаштовані навісами. У рамках цього проєкту вже замінено 200 метрів трамвайного полотна, зроблений переїзд через колії. Зараз монтуються підвищені трамвайні платформи висотою 25 см для зручної посадки та висадки пасажирів, у тому числі, з інвалідністю. Також монтується найбільший у місті навіс зупинки довжиною близько 20 метрів з місцями для очікування трамваїв і пандус для заїзду на платформу маломобільних людей. Традиційно трамвайні платформи будуть викладені тактильною плиткою для пасажирів із проблемами зору. Згодом тут будуть встановлені інформаційні табло, які сповіщатимуть про час прибуття трамваю»,- розповів під час виїзної пресконференції Ігор Маковцев.

Зі свого боку, директор КП «Дніпротранскомплекс» Станіслав Робота додав: «Для безпеки пасажирів біля нових трамвайних зупинок буде встановлено огорожу, оскільки по обидва боки жвавий рух транспорту, а також упорядковано територію поруч. І надалі продовжуватимемо будувати нові зупинки, щоб пасажири очікували на транспорт у комфортних, сучасних умовах».

Зі слів спеціаліста департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Івана Васючкова, цей транспортний вузол – важливий, оскільки протягом наступних років планується зробити лінію руху трамвайних маршрутів №18 та №19 швидкісною. А облаштування зупинок та підвищених платформ – один із підготовчих етапів.

«Загалом планується повна капітальна реконструкція усієї лінії цих трамвайних маршрутів, а також оновлення трамвайних вагонів, можливо, вони будуть трисекційними. Такі підвищені платформи із зупинками з’являтимуться по всьому маршруту трамваїв №18 та №19», – підкреслив спеціаліст департаменту.

Мешканка ж/м Ломівський Віра Григорівна радіє, що скоро на районі з’являться нові зупинки: «Дуже добре, що в місті так масово оновлюють зупинки громадського транспорту. Відвідувала родичку, яка мешкає по вул. Робочій, і вже оцінила нові тамтешні трамвайні зупинки. Сподіваюся, що і у нас теж буде так гарно і зручно. Бо до цього було не надто комфортно, коли в дощ і сніг доводилося очікувати трамвай».

Дніпрянка Тетяна Іванівна теж схвалює будівництво нових трамвайних зупинок: «Масштабні роботи тут зараз проводяться. З нетерпінням очікуємо, коли вже закінчать, щоб у комфортних умовах очікувати трамвай. Раніше ж не було де й присісти, а зараз зупинки роблять повноцінними. Місто оновлюється, будують інфраструктуру. Так і має бути».

Загалом на сьогодні по місту облаштовують 24 зупинки громадського транспорту, – наголошують у департаменті благоустрою та інфраструктури.