У Дніпрі на День Незалежності утворили найдовший прапор України з суші

25.08.2021 09:12   -
Автор:

Фестиваль здорового способу життя влаштували на День Незалежності України у Дніпрі, у сквері «Прибережний».

Гості заходу могли перевірити стан здоров’я, отримати безкоштовні консультації фахівців, послухати лекції, спробувати себе у більш ніж 10 видах спорту, а також взяти участь у різноманітних майстер-класах, конкурсах та розіграшах. Родзинкою стало встановлення рекорду України на найдовший державний прапор із суші. Фестиваль проходив за підтримки міської програми «Культурна столиця».

«Ідея цього свята полягає в тому, аби донести людям, що здорові звички формують врешті здорове суспільство. Також тут створили прапор із суші. За свята це вже третій рекорд України», – сказав начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.

Зі свого боку керівник художньої ради при міському голові, секретар постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, молоді та спорту Григорій Гельфер додав: «Головне у таких святах – участь. Те, що люди приходять сюди погуляти і дізнатися більше про здоровий спосіб життя, дуже добре. Думаю, завдяки таким заходам і формується той Дніпро і дніпряни, яких ми знаємо».

Прапор України з суші вийшов завдовжки 15 метрів 70 см. На його створення пішло понад 5 000 ролів.

«Прапор складали з ролів, виготовлених з японського рису, до нього додали жовтий та блакитний харчові барвники. Всередині ролів – твердий сир та овочі. Тобто ми робили так, щоб було смачно та безпечно вживати таке суші у теплу погоду», – розповіла про деталі директорка мережі суші-ресторанів Валентина Лук’яненко.

Після встановлення рекорду ролами по-українськи пригощали гостей фестивалю.

«Ми знали про цей захід, тому йшли сюди цілеспрямовано. Хотілося поєднати корисне з приємним. Дізнатися більше про здоровий спосіб життя і що у цій сфері пропонують у місті, а заразом і відзначити День Незалежності. Усе, за чим йшли, ми отримали», – поділилася враженнями дніпрянка Марина.