КНДР закликає худнути населення, якому бракує їжі

25.08.2021 09:57   -

На державному телеканалі Північної Кореї, де наразі населенню бракує їжі, а лідер КНДР продовжує худнути, показали мультфільм, у якому критикували переїдання та зайву вагу, – повідомляє південнокорейське видання NK News.

Оскільки лідер КНДР Кім Чен Ин продовжує стрімко худнути, державне телебачення Північної Кореї минулого тижня показало новий мультфільм із критикою щодо ваги дівчини, останнім з кількох ефірів про дієту в державних ЗМІ Північної Кореї.

Kim Jong Un visits construction site for new luxury apartments in Pyongyang

Мультфільм показали тиждень тому. Дві дівчинки взимку гуляють містом. Одна з них дорікає іншій через те, що подруга хоче їхати громадським транспортом, попри її вагу. «Ось чому ти товстішаєш», — каже дівчинка. Подруга дивується, що невже саме поїздка робить її гладкою.

Згодом подружки приходять додому до однієї з дівчат. Одна з них займається акробатикою, а інша — їсть та дрімає на дивані. Стрункіша подруга намагається її розбудити.

Південнокорейські журналісти зазначають, що медіа КНДР почали звертати увагу на харчування після того, як із червня почав худнути лідер країни Кім Чен Ин. У червні він заявив про нестачу продовольства. За його словами, фермерам не вдалося зібрати запланований урожай зернових через урагани, які пронеслися Північною Кореєю у 2020 році.

Центральне телебачення Північної Кореї навіть показало коментар жителя Пхеньяна, який непокоївся станом лідера країни. Також державні медіа публікують статті про методи схуднення.

А за неперевіреною інформацією Radio Free Asia, у Північній Кореї уже заборонили обговорювати схуднення лідера.

Kim Jong Un visits construction site for new luxury apartments in Pyongyang  | NK News

За оцінками Інституту розвитку Кореї, який базується в Сеулі, у 2021 році КНДР не вистачатиме 1,35 мільйона тонн продовольства. Але фахівці, яких цитує The Washington Post, сумніваються, що йдеться про повномасштабний голод.

У 1994-1998 роках КНДР пережила голод, відомий у країні також як Марш страждань, коли після розпаду СРСР Північна Корея на деякий час залишилася без джерела гуманітарної допомоги. За оцінками, тоді від голоду загинули до трьох мільйонів людей.

Чутки про схуднення і хворобу Кім Чен Ина: що відомо.

Відомо, що населення висловлює стурбованість щодо здоров’я їхнього лідера. Зокрема інтерв’ю на цю тему з мешканцем КНДР показали на одному з телеканалів Південної Кореї. Він зауважив, що люди були вбиті горем, коли побачили, як Кім Чен Ин схуд. “Всі кажуть, що вони не можуть стримати сльози через це”, – розповів чоловік. Сюжет про очільника Північної Кореї показали на пропагандистському телеканалі. У відео також додали опитування людей, які й прокоментували зміну ваги політика.

Кім Чен Ин у червні 2021 року вперше з’явився на публіці після майже місячної відсутності. Фотографії з засідання політбюро Трудової партії Кореї оприлюднили місцеві журналісти. ЗМІ одразу зауважили, що лідер Республіки дуже схуд.

Чутки про погіршення його здоров’я тривають вже кілька років. До прикладу, у 2014 році він не з’являвся на публіці близько 6 тижнів. Потім його помітили з палицею в руках.

У Південній Кореї висловили припущення, що лідер КНДР у 2020 році не з’являвся на публіці через пандемію COVID-19.

До того ж у квітні 2020 року низка світових ЗМІ з посиланням на різні джерела писали про смерть Кім Чен Ина. Мовляв, причиною стали наслідки невдалої операції на серці.