До Дня Незалежності України ветеранам вручили путівки для відпочинку й реабілітації

25.08.2021 09:01   -

Під час урочистостей до Дня Незалежності у ДніпроОДА заохотили ветеранів-АТОвців путівками до санаторію, де бійці зможуть оздоровитися. Сертифікати вручили заступники голови Дніпропетровської ОДА Іван Начовний та Ольга Горб, – повідомляє ДніпроОДА.

«Вирішили вручити сертифікати саме сьогодні, в особливий для нашої країни день. Підтримуємо бійців. Саме вони роблять усе можливе, аби Україна залишалася незалежною, – зазначив Іван Начовний. – Вартість кожної путівки – 30 тис грн. Ветерани зможуть пройти повний курс оздоровлення. Відпочити фізично і морально».

На вибір бійці мали декілька санаторіїв по всій Україні. Кожен обрав той, який більше до вподоби.

Сертифікати – для семи захисників. На урочисту церемонію вручення завітали троє. Серед них капітан Збройних Сил України Валерій Годзь. Чоловік служив у 17-й окремій танковій бригаді у 2015-2016 роках. На фронті загострилося кардіологічне захворювання.

Нині ветеран – студент другого курсу університету. Вирішив опанувати психологію. Каже, допомагатиме побратимам повертатися до мирного життя.

«Планую поїхати до санаторію разом із дружиною. Така турбота дуже приємна. Впевнений, почуватиму себе після реабілітації набагато краще», – розповів Валерій Годзь.

АТОвець Євген Гуділов прийшов з дружиною і тримісячною донечкою. Зізнається, День Незалежності для нього знакова дата. Саме 24 серпня 2014 року бойовики палко «привітали» його з побратимами. Хотіли знести їхні позиції реактивною системою залпового вогню «Ураган».

 «Я отримав тяжкі поранення. Бойовий шлях закінчив в Іловайську. Лікуватися потрібно постійно. Вдячний за таку можливість», – сказав Євген Гуділов.

Олександр Данилюк пройшов Іловайськ і Дебальцеве. Двічі зумів вийти із ворожого оточення. Були поранення і контузії.

«Поїду до Закарпаття з побратимом в санаторій. Разом веселіше буде. Проходитимемо процедури та лікування. Відновлюватимемося», – розповів Олександр Данилюк.

Загалом такими путівками заохотили понад 60 бійців зі всієї України.