У Дніпрі молодь інтерактивно змагалася щодо знання Основного закону України

25.06.2021 09:10   -

День Конституції України — державне свято України. Відзначається щорічно 28 червня на честь ухвалення Конституції України того ж дня 1996 року. День Конституції України — єдине державне свято, закріплене в самій Конституції. Тож, молоді дніпровці на честь такого свята – 25-річчя Основного закону нашої держави, перевірили знання про свої права та обов’язки.

Питання про головні статті Конституції та чи дозволена в Україні примусова праця – на такі питання відповідали 24 червня учасники інтерактивної гри «Kahoot!», яку приурочили до Дня Конституції України. Її проводили онлайн у Ситуаційному центрі Дніпра, – повідомляє Дніпровська міська рада.

Питання на знання Основного Закону України ставив секретар Дніпровської міської ради Олександр Санжара: «Перші були легкі, але далі починалися складніші, наприклад: чи можуть не пустити громадянина України на територію рідної країни, чи можуть голосувати люди, які перебувають за ґратами. Це такі питання, які бажано знати всім. Важливо, аби молодь розуміла, що таке Конституція України та навіщо взагалі потрібен цей документ»

Усього було 24 питання, готувала їх молодіжна рада Дніпра. 

«Це вже другий «кахут» на тематику Конституції України (перший проводили онлайн торік). На цю гру зареєструвалося понад 500 учасників зі всієї країни, більшість – молодь. Для 10 гравців, які відповіли на найбільшу кількість запитань, є подарунок: книга «Я, Олександр Поль»», – розповів голова молодіжної ради Дніпра Рафаель Кіжнер.