Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 25 червня 2021 року

25.06.2021 08:37   -

Ігноруючи домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи, російсько-окупаційні війська продовжують порушувати режим припинення вогню. Впродовж минулої доби, 24 червня, зафіксовано 14 порушень, – повідомляє ООС.

Біля населеного пункту НОВГОРОДСЬКЕ ворог відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру.

Неподалік ПІВДЕННОГО російсько-окупаційні війська двічі обстрілювали українських військових з мінометів 120-го калібру. В районі селища ШУМИ окупанти застосовували 120-мм міномети.

Поблизу МАР’ЇНКИ ворожі війська двічі відкривали вогонь зі 100-мм протитанкової гармати МТ-12 «Рапіра».

У напрямку СТАРОГНАТІВКИ російські найманці здійснювали обстріли зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

На Приазов’ї, неподалік ВОДЯНОГО, ворог обстрілював військових Об’єднаних сил із автоматичних станкових і підствольних гранатометів, а також стрілецької зброї.Поблизу НЕВЕЛЬСЬКОГО окупанти відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру, а біля НОВОТОШКІВСЬКОГО – з мінометів 82-го калібру.

Біля КРАСНОГОРІВКИ збройні формування Російської Федерації обстрілювали наші позиції з мінометів 120-го калібру, станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Неподалік селища ПІСКИ російські найманці двічі обстрілювали українських захисників з ручних протитанкових і підствольних гранатометів, а також великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі населеного пункту МАЙОРСЬК ворог здійснював дистанційне мінування території мінами ПОМ-2.

В результаті ворожого вогню один військовий отримав проникаючі осколкові поранення. Воїна доставлено до лікувального закладу. Стан пораненого – середньої тяжкості.

Станом на 7 годину ранку, 25 червня, зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню. В районі ВОДЯНОГО, що на Приазов’ї, ворог обстріляв військових Об’єднаних сил зі станкових протитанкових і ручних протитанкових гранатометів. Неподалік ЗОЛОТОГО-4 російські найманці вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів, а біля АВДІЇВКИ – з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь. Українські військові контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони. Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4763 транспортних засобів, 4935 осіб, з яких 4747 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до Збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялось 2 осіб. Виявлено 78 адміністративних правопорушень. За вказаний період поліцейськими розкрито 110 злочинів. Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 2135 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 1173 осіб. Через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» прослідувало на підконтрольну Україні територію 2 осіб.