У Дніпрі курсує бібліотека на колесах

01.09.2021 12:21   -

У Дніпрі запустили «бібліотеку на колесах». В рамках спільного проекту Дніпровської центральної бібліотеки, Музею Машини часу, а також колекціонерів міста реставрували раритетний автобус і перетворили його у “BIBLIOBUS”. Про це виданню «Наше Місто» розповіла завідувачка бібліотеки-філії №2 Галина Сохацька. Реалізація проекту «Bibliobus перезавантаження» почалася 27 серпня 2021.

«Разом з цим музеєм бібліотека відкриває можливості для колекціонерів. Наприклад, Марія Косигіна купила власну колекцію книг і тепер дарує жителям міста можливість ознайомитися з цими матеріалами», – розповіла Галина Сохацька.

До 7 вересня BIBLIOBUS буде перебувати на вул. Щепкіна, 10 – презентація приватної виставки фотографій часів Катеринослава.

10-21 вересня – в бібліотеці-філії № 4 (ж / м Червоний камінь, 3) з виставкою ретрофотоапаратів.

З 24 вересня по 7 жовтня – в бібліотеці-філії № 17 (вул. Б. Хмельницького, 2) з виставкою соціалістичної моди.

«Культурна столиця» грантом підтримала цей важливий і цікавий проект. Тим більше, в бібліотечній галузі зараз відбувається апгрейт. Хочеться, щоб жителі згадали про бібліотеки і зрозуміли, що це дійсно осередки культури, до яких треба тягнутися», – розповів депутат Дніпровської міської ради Григорій Гельфер.