У Дніпрі командиру відділення батальйону зв’язку загрожує до 7 років ув’язнення

26.11.2020 08:48   -

Проти військовослужбовця Збройних Сил України відкрито кримінальну справу фактом втрати військового майна (ч. 3 ст. 425 КК України). Матеріали справи та обвинувачення доправолено до суду – повідомила пресслужба Військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України.

Зазначається, що військовослужбовець сприяв втраті радіостанцій на загальну суму 512 тисяч гривень.

За даними слідства, вказаний військовослужбовець обвинувачується в тому, що він, будучи командиром відділення батальйону зв’язку військової частини, недбало поставився до виконання своїх службових обов’язків. Зокрема він, знаючи про несправність навісних замків у апаратній, яка закріплена за ним наказом командира частини, не вжив заходів щодо їх заміни, не доповів керівництву про їх несправність та не забезпечив зберігання ввіреного військового майна, яке в ній знаходилось“, – сказано в повідомленні.

Провину військовослужбовця має встановити суд.

Згідно закону, недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо це заподіяло істотну шкоду, карається штрафом від двохсот вісімдесяти п’яти до трьохсот двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або службовим обмеженням на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років. Але військовослубовцю інкримінують ч. 3 ст. 425 Кримінального Кодексу – правопорушення вчинені в умовах особливого періоду, а тому можливе позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.