Із ним пішла ціла епоха: Дієго Марадона

26.11.2020 07:00   -

Футболіст Дієго Марадона помер у середу, 25 листопада, у віці 60 років, невдовзі після святкування ювілею та операції на головному мозку. Футбольній аргентинській легенді було успішно прооперовано забій на голові, виявлений під час звичайного обстеження.

“Гематому було успішно видалено.  Дієго добре переносив операцію . Він прокинувся і все в порядку. Його контролюють. У нього є стік (кровотеча). Його продовжуватимуть спостерігати”.

Однак у цю середу “10” зазнав декомпенсації, яка призвела до зупинки дихання і урвала його життя…

Дієго Марадона, може, й поступається Пеле з Мессі по числу титулів, але просто магічним чином перевершує їх в числі шанувальників. І не простих шанувальників, а тих, кому цікавий образ, тих, хто готовий задіяти його в масовій культурі. У 2007-му на екрани вийшов фільм лауреата Венеціанського кінофестивалю Марко Різі «Марадона: рука Бога» – художнє кіно про віхи життя Дієго. Через рік дворазовий володар Золотої пальмової гілки Емір Кустуріца зняв набагато більш відомого «Марадону» – сам геній чимало присутній в кадрі і відмінно зійшовся з метром кіноіндустрії.

Особливість Марадони, його щастя і трагедія одночасно – в тому, що він завжди і скрізь залишався людиною. Любити так любити, гуляти так гуляти, грати так грати – Дієго не знав міри ні в хорошому, ні в поганому. Пеле, Мессі, інші суперзірки – холодні інтроверти, які отримали дар згори і постаралися його по максимуму реалізувати. Марадона ж ніколи себе не обмежував: ні коли у фіналі Кубка Іспанії намагався побити трьох гравців «Атлетика», ні коли відмовлявся від мільйона доларів за отримання подвійного громадянства. Ні коли надавалася можливість забити у ворота англійців рукою, ні коли з’являлася спокуса розслабитися за допомогою наркотиків, – розповідає про зірку-футболіста UA-Футбол.

Річі Кастелланос, відомий іспанський фахівець зі зв’язків з громадськістю, вирішив подарувати Марадоні на ювілей, 30 жовтня, відео, на якому різні особистості вітають Дієго з його шістдесятиріччям.

Кастелланосу вдалося зібрати привітання понад 150 людей, які більше години говорили про аргентинську зірку, – розповідає primiciasya.

Карлос Тевес, Кріштіану Роналду, Карлос Моя, Адольфо Камбіазо, Алессандро Дель П’єро, Андоні Гойкоекшеа, Андрес Іньєста, Карека, Зіко, Бернд Шустер, Карлос Вальдеррама, Сеск Фабрегас, Крістіан Карембеу, Енцо Франческолі, Сіро Феррара, Сіро Ферраре Клаудіо Боргі, Даніель Валенсія, Давид Трезеге та Давід Налбандян, Зінедін Зідан та Роналдіньо були одними з головних героїв цього привітання.

Ділячись відео у своїх мережах, Дієго Марадона сказав: “Я починаю свої 60 років з цих чудових повідомлень, які дарують мені життя. Дякую за велику прихильність, дякую за дружбу. Це найкращий подарунок на день народження, який ти міг мати. І також дякую всій моїй команді за те, що підготували для мене цей надзвичайний сюрприз”.