Туреччина і Україна стають ближчими напередодні Рамадану, але карантинні обмеження в обох країнах вносять свої корективи

30.03.2021 14:52   -

Авіаслужби Туреччини та України погодили питання щодо авіасполучення між Києвом та іншими містами України з аеропортом Газіпаша, що біля відомого турецького курорту Аланія.

“14 перельотів на тиждень для маршруту Газіпаша-Київ та 7 перельотів з інших міст України було додано до угоди”, – повідомляє Цивільна авіація Туреччини.

Згідно з нею, було домовлено про збільшення кількості перельотів з 7 до 14 за маршрутом Бодрум-Київ. Так, літаки авіакомпанії Turkish Airlines вилітатимуть зі Стамбула, Анкари, Ізміра, Бодрума, Даламана, Бурси, Адани, Газіпаша, Києва, Дніпра, Одеси, Сімферополя, Харкова, Львова, Севастополя, Херсона, Миколаєва, Вінниці, Чернівців, Івано-Франківська та Запоріжжя.

Водночас українські авіакомпанії літатимуть з Києва, Дніпра, Одеси, Сімферополя, Харкова, Львова, Севастополя, Херсона, Миколаєва, Вінниці, Чернівців, Івано-Франківська та Запоріжжя до Стамбулу, Анкари, Ізміру, Бодрума, Даламана.

29 березня стало відомо, що влада Туреччини знову посилила карантинні заходи через зростання кількості хворих на COVID-19, – повідомляє Anadolu з посиланням на президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

За словами президента, впродовж священного для мусульман місяця Рамадан, який триватиме з 13 квітня по 12 травня, у регіонах країни зі складною епідеміологічною ситуацією діятиме повний локдаун, а ресторани продаватимуть їжу лише з доставкою або на виніс.

“Комендантська година у “червоних” провінціях буде застосовуватися не тільки у неділю, але й у суботу”, – зазначив глава держави.

Ердоган додав, що на території всієї Туреччини як і раніше будуть діяти щоденні комендантські години з 21:00 до 05:00.