Нарешті! Світова торгівля зітхнула з полегшенням, позаяк Суецький канал знову вільний для потоку товарів

30.03.2021 15:41   -

Прохід через Суецький канал відновився у понеділок увечері після того, як аварійно-рятувальні групи звільнили колосальний контейнерний корабель, який затримався у водному шляху майже тиждень, – повідомляє thenationalnews.

Навігація була відновлена ​​о 18:00 за місцевим часом, заявив генерал-лейтенант Усама Рабей, глава управління Суецького каналу.

З міста Суец можна було побачити кораблі, завантажені контейнерами, що виходять із каналу до Червоного моря.

Очікувалося, що принаймні 113 із понад 420 суден, які чекали звільнення контейнерного судна “Ever Given”, перетнуть канал до вівторка вранці, сказав генерал Рабей .

Через вузькість межі водного шляху та величезність судна – першим кораблем, який вийшов з каналу, був 200 000-тонний корабель, який має довжину майже 400 метрів.

Незабаром слідом пішли десятки кораблів, що означало кінець кризи, яка заблокувала один із найважливіших водних шляхів у світі і зупинила мільярди доларів на день у морській торгівлі, “Надважливу світову водну артерію закоркувало величезне судно, яке сіло на мілину”.

За допомогою потужного припливу, флотилія буксирів вирвала ніс Ever Give з піщаного берега каналу, де він міцно застряг з 23 березня, “З’явилася надія на розблокування міжнародної транспортної артерії завдяки повні, яка викликала значний приплив”.

Потужний вітер і людські помилки створили цю критичну ситуацію. І от, після майже тижня рятувальним групам нарешті вдалося звільнити гігантський контейнеровоз.

Uncorking the Suez: Dozens of supertankers trapped for a week FINALLY start  flooding through | NewsColony

За повідомленням Управління Суецького каналу (SCA), гігантський контейнерний корабель, який блокував Суецький канал, був повністю виплив у понеділок днем, а в Інтернеті відеоролики показують, як судно рухається в каналі.

Корабель пройде технічний огляд , повідомила влада каналу.

Супутникові дані MarineTraffic.com підтвердили, що корабель віддалявся від берегової лінії у напрямку до артерії.