Ситуація в зоні ООС: 7 порушень режиму припинення вогню з боку терористів

16.04.2021 06:58   -

Прес-служба ООС повідомляє, що за минулу добу, 15 квітня, російські найманці на Донбасі 7 разів порушили встановлені домовленості із припинення вогню. Бойовики острілювали українські позиції з мінометів, кулеметів, гранатометів і стралецької зброї.

Зокрема, у передмісті населеного пункту МАЙОРСЬК російсько-окупаційні війська відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го калібру та великокаліберних кулеметів. Неподалік населеного пункту НОВОЗВАНІВКА противник здійснив обстріл у бік позицій наших захисників із гранатометів різних систем, а біля селищ ЗАЙЦЕВЕ та ПІСКИ– зі стрілецької зброї. В районі населеного пункту МАЙОРСЬК було зафіксовано проліт ворожих БПЛА з перетином лінії розмежування, а поблизу селища НОВГОРОДСЬКЕ ворог здійснив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2“, – уточнюється в повідомленні.

Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України немає.

Станом на 7 годину ранку, 16 квітня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Відповідно до розпорядження Командувача ООС було відновлено доставлення гуманітарних вантажів до тимчасово окупованих територій Донеччини. 15 березня через КПВВ «Новотроїцьке» до тимчасово окупованого Донецька під егідою ООН проїхало 5 вантажних автомобілів від Міжнародної організації міграції. Для потреб цивільного населення Міжнародна організація направила медичні меблі та обладнання – апарати ШВЛ, портативні кисневі концентратори, дитячі кисневі маски, а також інше важливе обладнання медичного призначення. Зокрема, гуманітарний вантаж загальною вагою 17,97 тонни складає собою препарати для надання першої допомоги у разі захворювання на COVID-19 мешканців та дітей тимчасово окупованих територій.

Немає опису світлини.