Дніпровські активісти стали на захист історичної будівлі на Виконкомівській, 17

16.04.2021 06:48   -

15 квітня під стінами Третього апеляційного суду активісти громадської ініціативи “Збережи історію Дніпра” влаштували акцію на захист архітектурної пам’ятки. В цьому їх підтримали члени патріотичних організацій “Основа майбутнього”, “Традиція і порядок”, “Центурія”, а також звичайні небайдужі містяни.

Під час акції мітингарі вимагали від суду захистити історичну будівлю та прийняти справедливе рішення, а саме залишити будинок у реєстрі пам’яток архітектури. До слова, дане апеляційне засідання було першим після рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду, який позбавив відповідного статусу будівлю. Це було зроблено за позовом благодійного фонду “Єврейське майбутнє”, очільником якого є одіозний бізнесмен Вадим Єрмолаєв

Довгоочікуване засідання відбулось із затримкою у півтори години. Втім, тривало воно недовго: представник юридичного відділу ДніпроОДА, що є відповідачем у цій справі, заявила відвід одному із суддів колегії. Річ у тім, що юрист благодійного фонду “Єврейське майбутнє” у 2016 році працював помічником даного судді. Відтак, це стало приводом засумніватись захисникам будівлі у незаангажованості останнього.

Наразі у справі оголошено технічну перерву. Наступне засідання відбудеться 22 квітня о 14:00.

Активісти, в свою чергу, наголошують, що ходитимуть на засідання, доки суд не поверне статус пам’ятки будинку на Виконкомівській, 17.