Ситуація у Харкові: у місті багато диверсантів, окупанти обстрілюють житлові квартали, серед загиблих — діти

28.02.2022 09:21   -

У Харкові всю ніч відбивали наступ російських окупантів, на підходах до міста знищували колони супротивника.

Про це повідомив голова Харківської обласної воєнної адміністрації Олег Синєгубов в ефірі телеканалу Рада.

За його словами, Харків перебуває під контролем українських військових, окупанти обстрілювали житлові квартали з артилерії. Снаряди потрапляли до будинків і дитячого садка, серед загиблих є діти. Точної кількості жертв Синєгубов не назвав.

Він повідомив, що в місті є велика кількість диверсійних груп, є ризики наступу. Українським військовим вдалося ліквідувати 20 окупантів, які ховалися у будівлі школи.

До Харкова також зайшла російська техніка, але вона була оперативно знищена українською армією.

Щодо гуманітарної ситуації в Харкові, то, за словами Синєгубова, у місті розгортають кілька логістичних центрів, щоб розподіляти продукти. Місцеве населення добровільно передає машини військовослужбовців для захисту міста.

Комендантська година 28 лютого почне діяти з 15.00.

О 5 ранку 24 лютого президент Росії Володимир Путін оголосив про початок «воєнної операції» проти України. Раніше російський уряд багаторазово заявляв, що не нападатиме на Україну, при цьому місяцями стягував війська та техніку до українських кордонів.

Протистояння продовжується п’ятий день. Росія наступає з півночі, сходу та півдня.

Вторгнення Росії супроводжується артилерійським обстрілом українських міст по всій країні, через кордон рухається військова техніка.