Макрон російською попросив Білорусь не бути васалом Росії і не допомагати окупантам в Україні

27.02.2022 15:07   -

Президент Франції Еммануель Макрон у неділю, 27 лютого, звернувся до Білорусі з закликом не ставати посібник Росії і вивести війська РФ з цієї країни. Своє звернення до Twitter він написав російською мовою.

Макрон повідомив, що напередодні розмовляв із самопроголошеним президентом Білорусі та попросив того забезпечити виведення російських військ із території його країни.

«Вчора ввечері я попросив Олександра Лукашенка забезпечити виведення російських військ із території його країни. Братство між білоруським та українським народами має підштовхнути Білорусь до відмови ставати васалом та фактичним посібником Росії у війні проти України», — написав він.

Російські військові пішли у повномасштабний наступ на Україну, зокрема з території Білорусі. Через кордон із Білоруссю до України їдуть російські танки та інша важка техніка. 24 лютого в зону Чорнобильської АЕС з території Білорусі увійшли ворожі війська, які потім захопили станцію. Також у Генштабі ЗСУ заявили, що з території Білорусі у напрямку України випускали снаряди.

Лукашенко запевняє , що його війська не беруть участі в атаці російських військ на Україну.