Святослав Вакарчук знову склав свій депутатський мандат

12.06.2020 06:29   -

Відомий український співак і музикант, а ще й політик Святослав Вакарчук відмовився від своєї роботи у Верховній Раді і написав заяву про складання мандату народного депутата. Про це лідер партії «Голос» заявив під час брифінгу учора, 11 червня.

«Я вважаю частково свою місію виконаною. Я вважаю, що ми привели прекрасну фракцію в парламент, яка тільки-тільки починає своє життя… Сьогодні я зареєстрував заяву про складання повноважень мною народного депутата України, вона зареєстрована», – сказав Вакарчук.

В той же час, Вакарчук наголосив, що він не припиняє політичної і громадської діяльності, просто планує робити це поза межами Верховної ради. Так само надалі планує підтримувати своїх однопартійців.

Однією із причин свого уходу з парламенту Вакарчук назвав прагнення дати можливість нормально працювати парламентській фракції «Голосу» – Вакарчук хоче, щоб увесь “бруд і наклепи” пішли разом із ним, а молода фракція спокійно працювала.

Раніше, у березні, Святослав Вакарчук передав управління фракцією «Голосу» в руки Кіри Рудик.

«Ми — партія, в якій вперше за історію української політики лідер не тримається за кермо, а робить те, що необхідно, в той час, коли це необхідно. Я персонально дуже, дуже вдячна Святославу Вакарчуку за те, що він привів в політику мене і ще 18 людей, які є членами нашої фракції… Ми — команда. Святослав Вакарчук — засновник партії. І він, і кожен активіст в обласних осередках, і кожен працівник штабу — всі є активними членами цієї команди», – прокоментувала заяву Вакарчука Кіра Рудик.

Зображення може містити: 3 особи, сонцезахисні окуляри, борода та надворі

Нагадаємо, що Святослав Вакарчук уже вдруге за історію своєї політичної діяльності складає депутатський мандат – він був нардепом VI скликання від пропрезидентського блоку “Наша Україна – Народна самооборона” і 11 вересня 2008 року добровільно склав депутатські повноваження.

Замість Вакарчука до парламенту прийде 19 номер у партійному списку «Голосу» – 31-річна Аліна Свідерська.