Світоліна оновила рекорд виступів України в одиночних турнірах з тенісу на Олімпіадах

28.07.2021 10:18   -

Перша ракетка України Еліна Світоліна – у півфіналі одиночного турніру з тенісу, що проводиться на Олімпійських Іграх у Токіо! Українка у двох сетах впоралася з представницею Італії Камілою Джорджі, – повідомляє Суспільне.

Українська тенісистка перед зустріччю з Джорджі провела три виснажливі поєдинки. Усіх трьох суперниць – Лауру Зігемунд, Айлу Томлянович та Марію Саккарі Світоліна змогла здолати лише в трьох сетах, причому в другому та третьому матчах українка здобувала вольові перемоги.

Попри перемогу, Світоліна припустилася 27 невимушених помилок, хоча й виконала шість ейсів.

Історична перемога: Світоліна пробилася до півфіналу тенісного турн... -  УНІАН

Олімпіада-2020. Одиночний турнір, жінки. Чвертьфінал

Каміла Джорджі (Італія) – Еліна Світоліна (Україна, 4) 0:2 (4:6, 4:6)

Світоліна побореться за медаль Олімпійських Ігор. Для цього їй потрібно виграти хоча б один з наступних двох матчів.

Півфінал Олімпіади-2020 у жіночому турнірі з тенісу відбудеться у четвер, 29 липня.

Визначилася суперниця українки Еліни Світоліної у чвертьфіналі олімпійського турніру з тенісу в Токіо. Нею стала представниця Чехії Маркета Вондрушова.

Світоліна першою відкрила програму чвертьфінальних матчів Олімпіади-2020 з тенісу. Еліна в двох сетах здолала італійку Камілу Джорджі – 6:4, 6:4.

Наступною суперницею Світоліної стане чешка Вондрушова. Вона, на відміну від українки, провела на корті 39 хвилин, після чого пройшла у півфінал Олімпіади-2020 через зняття суперниці.

У чвертьфіналі Вондрушова грала проти представниці Іспанії Паули Бадоси. Вони проводили між собою другий поєдинок у 2021 році – на Ролан Гаррос іспанка в трьох сетах завдала поразки чешці.

Вондрушова та Бадоса розпочали матч після того, як закінчили грати Світоліна та Джорджі – о 13:00 за часом у Токіо. На момент початку зустрічі між тенісистками температура встигла піднятися до 30 градусів.

Матч між Вондрушовою та Бадосою розпочався з того, що іспанка вийшла вперед. За рахунку 2:1 іспанка зробила брейк, проте після цього програла п’ять геймів поспіль. А згодом суддя на вишці повідомив, що Бадоса знімається зі змагань.

Межі корту іспанська тенісистка покидала, сидячи у колясці. На голові у Бадоси був рушник.

За попередньою інформацією, причиною зняття Бадоси став сонячний удар. Лікарі надали допомогу іспанці, але це не сприяло її поверненню в гру та подальшій боротьбі за вихід у півфінал.

Це перші Олімпійські Ігри в кар’єрі Вондрушової. Проте в Токіо вона дійшла далі за решту чеських тенісисток. 22-річна чеська тенісистка, 42-й номер рейтингу WTA. Світоліна чотири рази грала проти Вондрушової та має позитивну статистику – 3:1. Проте в останньому матчі перемогу здобула саме чешка – у вересні 2020-го в Римі Маркета перемогла Еліну в двох сетах.

У 2016 році Світоліна вилетіла з Олімпіади саме від тенісистки з Чехії. Тоді у чвертьфіналі суперницею Еліни була Петра Квітова.

Переможець протистояння Світоліна – Вондрушова гарантуватиме собі медаль Олімпійських Ігор. Поки що у жодної з тенісисток її в активі немає.

Світоліна на Олімпіаді-2020 вже оновила рекорд виступів України в одиночних турнірах з тенісу. Та повторила найкращий результат у тенісі на Олімпійських Іграх взагалі – у 2008 році Альона та Катерина Бондаренко дійшли до півфіналу парного розряду і посіли четверте місце.

Світоліна – єдина представниця України в тенісі, що продовжують боротьбу. Людмила та Надія Кіченок вилетіли у чвертьфіналі парного розряду.