Нащо такий мер?: мешканці Кам’янського два роки чекають ремонту закритої школи

28.07.2021 10:25   -

Як визначити, що чиновники хороші і роблять свою роботу? Дуже просто – якщо в першу чергу вони вирішують базові проблеми мешканців міста.

Але, це не про чиновників Кам’янського Дніпропетровської області. Бо вчителі, учні та їх батьки вже два роки чекають, поки міський голова і депутати виділять кошти і відремонтують школу № 20 у Південному районі міста. Мер Андрій Білоусов постійно відмахується від вирішення питання, то жаліючись, що місто не має коштів, то звалюючи проблему на голову обласної влади.

Але, що ти за мер такий, що не можеш 1 школу в місті відремонтувати?!

До речі, питання про причини раптового обвалу стіни будівлі не піднімаються. А причина дуже проста – неякісний ремонт покрівлі у попередні роки, що сприяло підмиванню будівлі дощовоми і сніговими опадами. Хто відповість за неякісний ремонт за бюджетні кошти? Хтось відповість за обвал школи, що дивом не призвів до трагедії?!

В розпачі, жителі міста (колишні учні й батьки школи № 20), втомившись від поневірянь по інших навчальних закладах району, знову звертаються до чиновників із проханням завершити ремонт школи.

Шановний Андрій Леонідович! Шановні депутати Кам’янської міської ради! Сьогодні друга річниця, як внаслідок руйнації фронтону та обвалу даху, в стінах СЗШ 20 припинився освітній процес!!!Звертаюсь до Вас від імені батьків та педагогічного колективу, з приводу питання подальшого фінансування реконструкції СЗШ 20. Просимо розглянути питання виділення коштів( на співфінансування) на найближчій сесії КМР та клопотати перед Обласною радою ( найближча сесія у серпні!) щодо внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік, для фінансування реконструкції освітньої установи з урахуванням коригування проєкту реконструкції“, – йдеться у публічному зверненні людей.

Це уже далеко не перша спроба людей привернути увагу до проблеми. У квітні мешканці міста виходили на акцію протесту для вирішення проблеми.