Сумний світовий рекорд Індії за випадками коронавірусу попри жорсткий карантин. А економіка занепадає

30.08.2020 17:11   -

Індія встановила світовий рекорд за один день зростання кількості випадків коронавірусу, – повідомляє НЬЮ-ДЕЛІ (Reuters)

Індія в неділю повідомила про найбільший одноденний стрибок зараження коронавірусом серед будь-якої країни під час пандемії COVID-19, отже епіцентр переміщується до південноазіатського гіганта.

78 761 випадків в Індії перевищили 77 299, зареєстровані в США 16 липня, показали підсумки офіційних даних  Міністерства охорони здоров’я країни.

Индия поставила новый «рекорд» по Covid-19: страна далека от пика эпидемии  — Общество. Новости, Новости Азии — EADaily

Друга за чисельністю населення країна в світі, з 3,54 мільйона випадків, є третьою серед найбільш постраждалих від пандемії, слідом за Сполученими Штатами та Бразилією, але її щоденні показники перевищують показники інших двох країн протягом майже двох тижнів.

Дані федерального міністерства охорони здоров’я свідчать про те, що кількість загиблих від COVID-19 в Індії зросла на 948 – до 63 498 осіб.

Махараштра, найбагатша та найурбанізованіша провінція Індії, зафіксувала 331 смертельний результат, найбільший одноденний приріст серед усіх штатів.

Крім того, з 7 серпня в Індії щодня реєструється найбільше в світі смертей від наслідків зараження COVID-19, близько 1 тис. смертей щодня. Майже 63 тис. пацієнтів з COVID-19 померли за час пандемії. Майже 2,7 млн людей в Індії повністю одужали після коронавірусу.

Ситуація ускладнюється тим, що вірус поширюється в сільських і ізольованих громадах з обмеженими ресурсами в сфері охорони здоров’я, відтак чимало експертів припускають, що проблема поширення коронавірусу в Індії в дійсності ще масштабніша, оскільки в країні не проводиться достатня кількість тестувань.

В Індії також різко виріс попит на засоби індивідуального захисту, і, як наслідок, на чорному ринку стали продавати вживані хірургічні маски і рукавички. Так, поліція західного міста Наві-Мумбаї в п’ятницю заявила, що вилучила у однієї з банд 3,8 млн вже використаних одноразових хірургічних рукавичок, які були вимиті, висушені і упаковані для продажу.

Попри зростання кількість хворих, прем’єр-міністр Нарендра Моді домагається повернення до нормального стану, аби зменшити економічні наслідки пандемії, від раніше запроваджених жорстких обмеженнь для 1,3 мільярда людей.

Doctors fighting coronavirus in India are infected, trolled - Los Angeles  Times

Федеральне міністерство внутрішніх справ вирішило дозволити мережі підземних поїздів знову відкритись з деякими обмеженнями в Нью-Делі, столиці Індії, де проживає близько 20 мільйонів людей.

Метро почне працювати 7 вересня вперше з березня, коли Індія запровадила найсуворіший у світі обмежувальний карантин, щоб стримати поширення нового коронавірусу.

Кінотеатри, басейни, розважальні парки та інші подібні місця не працюватимуть.

Блокування призвело до масштабних втрат робочих місць та економічного спаду.

Опитування Reuters показало, що найглибша рецесія в Індії триватиме протягом усього року, оскільки відродження призвело до відродження споживання та ділової активності.