Сьогодні SpaceX планує запустити одразу 2 ракети

30.08.2020 10:06   -

На 30 серпня приватна космічна компанія SpaceX запланувала запуск одразу двох космічних апаратів. Про це повідомляє УП із посиланням на сайт компанії.

30 серпня о 17:12 за Києвом має відбутися пуск 12-ої космічної місії Starlink. Ракета-носій Falcon 9 має доставити на орбіту Землі чергові 60 інтернет-супутників системи Starlink. Запуск ракети планується з Космічного центру Кеннеді у штаті Флорида, США. Вже через 9 хвилин після старту багаторазовий модуль для виведення супутників на орбіту повернеться на стартову платформу в Атлантичному океані.

SpaceX впервые не смогла контролируемо посадить первую ступень Falcon 9 на  сушу из-за поломки одного из аэродинамических рулей - ITC.ua

Трохи пізніше (це вже буде 31 серпня о 2:18 за Києвом) компанія планує запуск ще однієї Falcon 9, яка доставить на земну орбіту апарати SAOCOM 1B, GNOMES-1 і Tyvak-0172. Особливість цього запуску – це перший запуск ракети компанії на полярну орбіту Землі. Ракета вже встановлена на стартову платформу того ж Космічного центру Кеннеді.