Суд нарешті звільнив Стерненка і Демчука під домашній арешт

10.04.2021 10:54   -

Одеський апеляційний суд відправив Сергія Стерненка і Руслана Демчука під цілодобовий домашній арешт – із 23 лютого вони перебували в Одеському слідчому ізоляторі. Цю міру запобіжного заходу їм обрав суддя Приморського суду Віктор Попревич після оголошення обвинувального вироку у справі про розбій і викрадення людини в 2015 році, – повідомляє radiosvoboda.

Стерненку і Демчуку змінили запобіжний захід | QHA Кримські новини

Сам вирок буде розглядатися в апеляції 16 квітня – обвинувачені отримали по 7 років і 3 місяці тюрми.

Рішення перевести обвинувачених під домашній арешт 9 квітня ухвалила суддя Альбіна Кадегроб.

“Його готові були взяти на поруки 27 нардепів, 4 з яких були в залі засідань. Суд пішов назустріч Стерненко, відправивши його під цілодобовий домашній арешт”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Стерненко засудили до семи років в’язниці  у справі про нібито викрадення в 2015 році депутата одного з одеських райрад Сергія Щербіча.

До цього на Стерненко було скоєно ряд замахів, в одному з яких він смертельно поранив одного з нападників. При тому сам активіст теж тоді отримав ножове поранення. 

6 квітня 2021 року генпрокурор Ірина Венедиктова заявила, що всі справи по Стерненко будуть перебувати на її особистому контролі.

23 лютого Приморський суд Одеси визнав громадського активіста Сергія Стерненка і Руслана Демчука винними у справі про викрадення у квітні 2015 року Сергія Щербича, який на час подій був депутатом райради на Одещині від партії «Родіна». Обвинувачені своєї провини не визнають.

Їх засудили загалом до семи років ув’язнення і трьох місяців та конфіскації половини наявного майна за обвинуваченням у розбої. Засудження активісти викликало масові протести в Києві та кількох містах країни.