США не пустить РФ до клубу G7 допоки вона не забереться з України

21.07.2020 14:59   -
Автор:

Резолюцію на підтримку України та українського народу внесла на розгляд Конгресу так звана група підтримки України у Палаті представників.

«Будучи співголовами двопартійної української групи у Конгресі, ми раді представити цю двопартійну резолюцію, що підтверджує підтримку США українського народу та українського демократичного напрямку, вільного від російського злочинного впливу», – мовиться у заяві конгресменів.

Під час, коли російська демократія, на жаль, руйнується на наших очах, коли президент РФ Путін захопив владу, Україна продовжує вживати заходів для посилення своїх демократичних інститутів. Як члени Конгресу, ми вітаємо стійкість і досягнення українського народу в умовах російської агресії. Успіх Україна посилить інтереси національної безпеки США в регіоні і в усьому світі “, – заявили законодавці української групи в Палаті представників США.

У Сенат США внесено резолюцію проти участі Росії в майбутньому саміті клубу країн Великої сімки (G7). Документ складений групою представників Демократичної партії,  повідомляє прес-служба сенатора від штату Іллінойс Діка Дурбіна.

«Незважаючи на окупацію РФ територій України та її дестабілізуючі дії проти США та інших демократій у всьому світі, а також нещодавні повідомлення про те, що РФ пропонувала винагороду за вбивство американські військових, розміщених в Афганістані, президент Дональд Трамп неодноразово закликає повернути РФ до великої вісімки або дозволити брати участь у засіданнях G7», – заявлено у документі.

 У резолюції чітко сказано, що Сенат США буде проти повернення РФ, якщо вона не припинить свої злочинні дії проти України, США та інших союзників.

Замість того, щоб використовувати всі наявні у (президента США)  Дональда Трампа інструменти для боротьби проти російської загрози для наших військових, наших виборів і суверенітету демократичних країн по всьому світу, він прагне нормалізувати відносини США і винагородити Кремль“, – йдеться в резолюції.

Документ підтримали вже 12 сенаторів, зазначає прес-служба Дурбіна.

У ФРН і Британії раніше заявили, що в якості гостя РФ брати участь в саміті може. При цьому вони проти повернення РФ в G7 на постійній основі. Проти повернення послідовно виступає Канада.

Для довідки: Велика вісімка – міжнародний клуб, яка об’єднувала Великобританію, Німеччину, Італію, Канаду, РФ, США, Францію і Японію. Країни “Великої сімки” у відповідь на анексію Криму виключили РФ з елітарного клубу провідних світових держав.

24 травня  повідомлялося , що зустріч лідерів країн Великої сімки вирішили перенести на кінець червня, а 31 травня президент США  Дональд Трамп  заявив , що відкладає саміт G7 і хоче запросити лідерів інших країн для участі в ньому. Зокрема він сказав, що на саміт повинні бути запрошені Індія, Австралія, РФ і Південна Корея.

Автор – Боніфацій