Союзники з НАТО знову разом з нашими винищувачами патрулюють українське небо

15.09.2020 08:18   -

Стратегічні бомбардувальники В-52Н Stratofortresses Військово-повітряних сил США через 10 днів учора знову увійшли в повітряний простір України. Як і минулого разу, три бомбардувальники залетіли на територію України з Польщі. Їх супроводжують українські винищувачі.

Про це повідомляє Командування Військово-повітряних сил ЗСУ.

«СТРАТОСФЕРНІ ФОРТЕЦІ» В-52Н ???????? – ЗНОВУ В УКРАЇНСЬКОМУ НЕБІ ????????????????????Американські партнери є послідовними у своїх діях,…

Опубліковано Командування Повітряних Сил ЗСУ / Air Force Command of UA Armed Forces Понеділок, 14 вересня 2020 р.

Група взяла курс на акваторію Чорного моря «для спільних дій у сфері колективної безпеки» та стримування РФ. «Такі патрулювання матимуть регулярний характер, адже місія В-52 в небі України є частиною давно запланованого розгортання шести B-52 на авіабазі Ферфорд Королівських Військово-повітряних сил Великої Британії», — зазначили у ВПС ЗСУ.

Ми вже писали про те як “Американські бомбардувальники спільно з українськими винищувачами над узбережжям Азовського моря налякали окупантів”.

  • 4 вересня в українському небі літали стратегічні бомбардувальники США. Вони на озброєнні ще з 1950-х і здатні нести ядерну зброю — Boeing B-52H Stratofortresses. Вони спостерігали за територією та вивчали московську військову активність в окупованому Криму та Чорному морі. Літаки злетіли з авіабази у Великій Британії та увійшли в повітряний простір України з напрямку Польщі о 07:00. Групу супроводжували українські винищувачі.
  • В Європейському командуванні Збройних сил США заявили, що таким чином «показали можливості щодо стримування» РФ. Пізніше стало відомо, що РФ з анексованого Криму піднімала в небо вісім винищувачів для перехоплення, але тим самим зробила «подарунок» літакам-розвідникам НАТО — вони отримали всю інформацію про протиповітряну оборону РФ у зазначеному районі.