Чи то кома чи ні, але мер Харкова захворів на коронавірус

15.09.2020 07:51   -

Геннадій Кернес, міський голова Харкова, не впав у кому, – ця інформація не відповідає дійсності, – спростовує поширену інформацію про тяжкий стан очільника міста харківська міськрада.

Мер вийшов на лікарняний, але контролює ситуацію в обласному центрі. Поширення інформації про кому Кернеса в мерії пов’язують із «загостренням амбіцій не надто вдалих політиків». Про це йдеться в повідомленні на сайті Харківської міської ради.

Заява Харківської міської ради щодо стану здоров’я міського голови Геннадія Кернеса.

“Інформація, яку поширюють деякі харківські пабліки про те, що Харківський міський голова Геннадій Кернес нібито впав у кому, не відповідає дійсності. Міськрада пов’язує поширення завідомо неправдивої інформації з загостренням амбіцій «не надто вдалих» політиків. Геннадій Кернес дійсно знаходиться на лікарняному, але при цьому мер повністю контролює ситуацію в місті.”

Нагадаємо, що 14 вересня ЗМІ повідомили, що міський голова Харкова Геннадій Кернес впав у кому.

Міського голову Харкова Геннадія Кернеса госпіталізували в 17-у міську лікарню з двостороннім запаленням легенів. Як повідомило ZN.UA, посилаючись на власні джерела в Офісі президента, у нього виявили COVID-19, який протікає у вкрай складній формі.

За даними джерел в ОПУ і Харківській міськраді, Кернес знаходиться в комі. Але чи є кома штучною або це наслідок тяжкості захворювання, джерела не повідомили.

Кернес останній раз з’являвся на публіці 23 серпня – на день міста. Захворів, за даними джерел, в перших числах вересня. У лікарню потрапив минулого тижня.

Згідно з регламентом Харківської міськради, в разі неможливості виконання мером своїх повноважень, їх виконує секретар міськради.