Сьогодні фінал Євробачення. Хто представляє Україну і які шанси на перемогу

22.05.2021 19:14   -

Гранд-фінал міжнародного пісенного конкурсу “Євробачення-2021” відбудеться в суботу, 22 травня, на стадіоні Ahoy в Роттердамі (Нідерланди). Захід розпочнеться о 22:00 за київським часом. Транслювати виступи у прямому ефірі будуть українські телеканали СТБ та “UA:Перший”. Також його можна буде дивитися на офіційному каналі конкурсу на YouTube. Український гурт Go_A з піснею “Шум”, виступатимуть у другій частині фіналу конкурсу під номером 19.

Як повідомлялося, у другому півфіналі 20 травня взяли участь представники 17 країн. За підсумками голосування у фінал вийшли десять виконавців, які представляють Ісландію, Албанію, Грецію, Швейцарію, Фінляндію, Молдову, Сербію, Болгарію, Сан-Марино і Португалію.

Сам виступ групи Go_A у першому півфіналі “Євробачення-2021” на YouTube вже переглянули понад 7 мільйонів разів. Воно займає 1 місце на вкладці “В тренді” українського розділу відеохостингу.

В цілому ж, розповідається в “сторіз” Instagram-сторінки гурту Go_A, відео їх виконання пісні “Шум” опинилося на вкладці “В тренді” хостингу YouTube в 15 країнах світу.

Сенс пісні: “А в нашого шума зеленая шуба, дівки гуляли, шубу порвали. Сію-вію, сію-вію конопелечки…” Ця веснянка — ритуальна річ, що закликає швидкий прихід весни.

«Шансів було так мало, що я навіть не планувала своє життя», – розповідає Катерина Павленко. Цьогоріч вона з гуртом Go_A представляє Україну на Євробаченні, але що ми знаємо про неї?

Два інтерв’ю з інтервалом у рік. Перше – одразу після фіналу Національного відбору на Євробачення-2020, друге – напередодні поїздки в Роттердам. Її життєва та творча історія – у документальному проєкті Суспільного «MonoKate».