Сьогодні День Європи

15.05.2021 10:51   -

До Дня Європи, 15-16 травня, у Дніпрі проходитиме фестиваль креативності та підприємництва «House of Europe Festival». На ньому відомі та успішні бізнесмени із ЄС та України ділитимуться досвідом і секретами успіху, – повідомляє Dnipro Center for Contemporary Culture.

«House of Europe Festival» у Дніпрі стане епіцентром креативності, підприємництва та інновацій. У найближчі суботу та неділю тут зберуться успішні експерти-практики з усієї країни та навіть Європи. На лекціях різної тематичної спрямованості вони розкажуть, що необхідно робити для розвитку власного бренду, а також про урбаністику, архітектуру, кіно, рекламу та культурні ініціативи.

Немає опису світлини.

«Фестиваль стане дводенною платформою для нетворкінгу та співпраці між представниками креативних спільнот із Дніпра, України та Європи й тими, хто прагне до них долучитись», — каже Андрій Палаш.

Проходитиме фест у Центрі сучасної культури у Дніпрі, де зараз діє тимчасовий поп-ап хаб «Дім Європи». Його менеджерка Юлія Філіп’єва переконана: «Завдяки цьому заходу Україна та безпосередньо Дніпро займуть місце на креативній арені Європи. Для всіх учасників буде багато корисної та важливої інформації».

Участь у фестивалі безкоштовна, але за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю або в соціальних мережах Центру сучасної культури. Для тих, хто не має можливість приєднатися до заходу в офлайн-форматі, буде запущена пряма трансляція у Фейсбуці Центру. На вході всім робитимуть швидкий тест на COVID-19.

Програмна кураторка, співзасновниця Центру сучасної культури у Дніпрі Катерина Русецька зауважує: «Окрім лекцій, на локаціях одночасно діятимуть цікаві воркшопи, на яких можна буде власними руками створити синтезатор та попрацювати над анімацією. Також на учасників чекають виступ відомої музичної групи «Вагонвожатые», покази сучасного українського кіно «Вхід через балкон», «Петрівка-реквієм», «Співає ІФТКЕ», діджеї та атмосферні вечірки».

Голова ДніпроОДА також привітав дніпрян з Днем Європи.

Шановні мешканці Дніпропетровщини!

Вітаю із Днем Європи! Святом-символом. Воно знаменує національний вибір українців. Що для нас Європа?  Це верховенство права. Єдність. Повага до людини.  Рівність та свобода для всіх. Такі цінності підтримує й Україна. Ми гучно проголосили це під час Революції Гідності. Цю позицію відстоюємо й нині. Нехай Україна квітне й розвивається. Крокує вперед, спираючись на кращий європейський досвід.  Миру та злагоди. З повагою Голова облдержадміністрації Валентин Резніченко.”