Сьогодні, 17 червня, очікується негода з дощами, грозами та градом

17.06.2021 06:02   -

Погода в Україні 17 червня, у четвер, буде хмарною та з опадами. Подекуди пройде град і будуть сильні грози, – інформує Український гідрометеорологічний центр.

«Синоптичні та погодні мапи говорять самі за себе — яскраво простежується вплив периферії антициклону на західні та північні області, а от решта території під впливом циклону з півдня, там вируватиме справжня негода», — йдеться у прогнозі.

У більшості центральних областей очікуються помірні дощі, у південній та східній частині — значні опади. У Херсонській, Запорізькій та Донецькій областях місцями сильні зливи.

У центральних, південних і східних областях удень пройдуть грози, а в окремих районах прогнозують град і шквали до 15—20 м/с. На решті території без опадів.

У Дніпрі вдень ​​температура повітря складе +23 градуси; вночі — +17. У Кривому Розі: вдень — +21; вночі — +15. У Павлограді: вдень — +22; вночі — +17.

Під час урагану рятувальники радять знайти безпечне місце для укриття. Якщо негода застала вас удома – перекрийте газ, вимкніть електроприлади та сховайтесь у ванній, вбудованій шафі чи підвалі.

«Якщо ви їдете на автомобілі, треба вийти з автомобілю. Якщо ви знаходитесь на відкритій території, то потрібно зайти у міцні споруди або у глибоку яму, міцно прикривши руками голову. В подальшому уникати мостів та водоймищ», – пояснив рятувальник Дмитро Зінкевич.

Навіть короткочасна злива може перетворитися на ураган. Тож рятувальники радять: зараз негоду краще пересидіти у приміщенні, аби уникнути її руйнівних наслідків.

Вітер північно-східний 7—12 м/с. Температура вночі +13…18 °С, у західних областях +9…14 °С; удень +23…28 °С, у південній частині +20…25 °С.

Раніше в Укргідрометцентрі спрогнозували погоду на червень 2021 року — опади і температура будуть у межах кліматичної норми. Після першої декади червня температура почне підвищуватися і сягатиме +40 °С.