Штрафів на 31 млн гривень – фотофіксація порушень на дорогах пішла на користь бюджету

01.07.2020 16:08   -

Директор департаменту комунікації зі ЗМІ МВС України Артем Шевченко розказав про перші результати запровадження фотофіксації порушень правил дорожнього руху на українських дорогах.

Зокрема, Шевченко повідомив, що кількість порушень швидкісного режиму зменшилась в 4 рази, а державний бюджет поповнився мільйонами гривень через виписані за порушення штрафи.

Результати роботи першого місяця системи автофотовідеофіксації порушень ПДР від Патрульна поліція України: зниження кількості перевищень швидкості руху вчетверо. Було 57880, стало 13325. Сплачено порушниками вже 31 млн гривень” – написав Шевченко у Фейсбук.

Кабінет міністрів повідомляє взагалі про 37 мільйонів гривень сплачених штрафів.

За перший місяць, від моменту запровадження автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху (ПДР), сплачено штрафів на загальну суму 37,7 млн грн… Нагадаємо, за перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год. встановлених обмежень, штраф складає 255 грн, а при перевищенні більш ніж на 50 км/год. – 510 грн“, – йдеться у повідомленні на сайті КМУ.

Нагадаємо, що з 1 червня цього року в Україні запроваджено фото і відеофіксацію порушень правил дорожнього руху. Наразі прилади фіксаціїї уже встановлено у Києві та області, а згодом вони будуть «стежити» за порушеннями по всій країні.

Опубліковано Artem Shevchenko Середа, 1 липня 2020 р.