Без маски – штраф! Кабмін схвалив новий законопроєкт

01.07.2020 16:36   -

Про нові аспекти покарання за недотримання карантинних приписів, а саме про носіння масок і штрафи, зазначено в повідомленні міністра юстиції Дениса Малюськи на фейсбук сторінці відомства.

Схвалений Кабінетом Міністрів України законопроєкт встановлює спеціальну відповідальність за неносіння масок для громадян України і окремо – відповідальність юридичних осіб: власників будинків, споруд і громадського транспорту під час перебування громадян, які зобов’язані пропускати громадян у вказані приміщення лише за наявності масок“, – написав Малюська.

За його словами, відповідальність фізичних осіб пропонують зменшити, а юридичних (установ і закладів) – збільшити.

Зокрема, для простих громадян пропонують зменшити розмір штрафу – нині сума штрафу становить аж 17 000 гривень. Малюска зазначає, що більш доцільно штрафувати людей, що ходять у громадських місцях і закладах без масок, на значно меншу суму – 170-255 грн.

А от для юридичних осіб штрафи збільшать.

Так, за загальними правилами карантину, які діють на сьогодні, штраф за відсутність маски для громадян складає 17 тисяч грн. Натомість законопроєктом передбачено штраф від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – це всього170-255 грн. Для посадових осіб розмір штрафу залишається незмінним. Водночас для юридичних осіб суми штрафів за недотримання маскового режиму будуть збільшені та становитимуть від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 3 400 грн до 5 100 грн)“, – зазначив міністр.

Очередной «креатив» от министра юстиции: Малюська хочет оценивать ...