Штаб Нацзахисту просить губернатора заборонити мисливство на всій території області

31.07.2015 17:09   -
Автор:

Штаб Національного захисту Дніпропетровської області оприлюднив з відкрите звернення до голови ДніпроОДА Валентина Резніченка.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Відкрите звернення до Голови обласної державної адміністрації Дніпропетровської області
Відповідно до ст. ст. 2, 21, 25 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», ст. ст. 6, 8 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», з метою забезпечення заходів, спрямованих на запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, вимагаємо від Вас:
скасувати погодження відкриття мисливського сезону з 1 серпня 2015 р по всій території Дніпропетровської області та відізвати листа голові Дніпропетровської обласної організації Українського товариства мисливців та рибалок Тибану В.Ф. (0076851) вих. № 19-3539/0/2-15 від 28.07.2015 р.;
заборонити на всій території області всі мисливські сезони до завершення АТО на Сході країни.
Читайте також: Реванш кремлевских проектов на Днепропетровщине становится явью, – Колесников
Згідно отриманих нами розвідданих, під виглядом мисливців та рибалок під час сезону полювань через територію Дніпропетровської області можливе переміщення ворожих розвідувально-диверсійних груп, перевезення зброї та переміщення бойовиків у південному та південно-східному напрямках. Зважаючи на те, що Дніпропетровщина – область близька до лінії бойових дій, будь-які виїзди людей у лісо-степові зони в камуфляжному одязі зі зброєю можуть спричиняти підвищення напруження серед населення та перешкоджати роботі правоохоронних органів.
Крім того, вважаємо неприпустимим з морально-етичної точки зору добровільне вбивство тварин і птаства – живої беззахисної істоти – заради розваги, коли в країні другий рік поспіль гинуть її громадяни від ворожих куль (кожна людина зі зброєю, якщо вона не знаходиться на передовій, має забезпечувати захист і збереження державних ресурсів, до яких відносяться рослинний і тваринний світ).
Служба безпеки України в Дніпропетровській області підтримує заборону всіх мисливськіх сезонів до завершення АТО на сході країни.
У разі відмови у забороні мисливського сезону вимагаємо відставки голови Дніпропетровської ОДА та всіх його заступників.
Керівник Штабу національного захисту Дніпропетровської області Ю.Береза