Ще два злочини мера Дніпродзержинська Сафронова, – Купрій

03.04.2015 19:15   -
Автор:

«Через дії та бездіяльність цього відомого на всю Дніпропетровщину корупціонера міський бюджет Дніпродзержинська втратив мільйони гривень лише на прикладі викладених мною фактів.
ТОВ «НВП «Алкіон» роками не сплачує орендну плату за користування земельною ділянкою. Протягом трьох років, з 2012 по 2015 рік, підприємство заборгувало місту вже 3 мільйони гривень, і щомісяця сума боргу збільшується майже на 100 тис. грн. Але мер Сафронов, знаючи про це, не зробив нічого, щоб змусити підприємство виконувати договірні зобов’язання та дотримуватися норм законодавства. Це як мінімум службова недбалість і три роки тюрми», – заявив нардеп Віталій Купрій на своїй сторінці у фейсбук.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Крім того, протягом 2012-2014 років Сафронов витратив близько 30 мільйонів гривень на фінансування збиткового комунального підприємства «Трамвай», хоча це є прямим порушенням бюджетного законодавства. В результаті, ці величезні кошти розчинилися в корупційних лабіринтах та були банально «проїдені», а інші статті бюджету натомість залишилися без фінансування. Ці дії мають ознаки злочину, передбаченого частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу – зловживання владою.
Своєю злочинною бездіяльністю Сафронов завдав громаді матеріальної шкоди на мільйони гривень. Тому вимагаю від прокурора Дніпропетровської області внести відомості про вказані правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, провести розслідування цих злочинів та притягнути до відповідальності мера-корупціонера Станіслава Сафронова.
Читайте також: “Подарок” от Президента: Александр Вилкул возвращается на Днепропетровщину
Зі свого боку хочу повідомити громадськість, що сьогодні у мене відбулась зустріч з главою Адміністрації Президента України Борисом Ложкіним. В розмові ми обговорили питання жорсткого розслідування злочинів режиму Януковича, зокрема в Дніпропетровській області. Мене запевнили, що зміна обласного прокурора ніяк не позначиться на принциповій позиції притягнення Вілкулів та Сафронових до кримінальної відповідальності. Також сьогодні були врегульовані всі інші спірні питання, одним з яких було розсекречування Адміністрацією Президента матеріалів «справи Гонгадзе», – зауважив Купрій.
Читайте також: Кто из депутатов Днепродзержинска поддержал Станислава Сафронова? (СПИСОК)