СБУ запобігла теракту – планували вчинити масовий розстріл студентів

09.12.2021 11:19   -

На Черкащині правоохоронці викрили групу осіб, що планувала скоїти терористичний акт у одному з навчальних закладів у Черкаській області.

Двоє студентів одного з обласних коледжів спланували розстріл студентів коледжу – своїх одногрупників. В результаті обшуку співробітники СБУ вилучили у юнаків 2 пістолети, що були придбані молодиками для зухвалої акції. Оголошення про плани здійснити теракт студенти поширили в одній із російських соцмереж, що заборонена в Україні.

Інформацію щодо підготовки до теракту вони поширили через заборонену в Україні соцмережу «Вконтакте». За даними слідства встановлено, що двоє студентів місцевого коледжу через інтернет поширювали дописи з фото- та відеоматеріалами про планування до масового розстрілу одногрупників. Також зловмисники закликали через соцмережі приєднуватись до їх злочинної групи для фізичної розправи над однолітками“, – йдеться у повідомленні СБУ.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності винних осіб.