Реконструкція стадіону імені Петра Лайка у Дніпрі на фінальній стадії

09.12.2021 10:51   -
Автор:

Масштабна реконструкція стадіону імені Петра Лайка у Дніпрі добігає кінця. Наразі генеральний підрядник ТОВ «СК «Стройінвест» облаштовує північну та центральну трибуни. Там будівельники завершують встановлювати глядацькі сидіння.

Стадіон імені Петра Лайка розташований на вулиці Універсальній, 18А. Це єдиний стадіон на лівому березі Дніпра, тому його реконструкція вкрай важлива для місцевих мешканців. Спортивний комплекс знаходився у занедбаному стані багато років, і було вирішено подарувати стадіону нове життя. Задля виконання сучасної реконструкції до роботи приступили спеціалісти будівельної компанії ТОВ СК «Стройінвест».

Після завершення будівельних робіт стадіон перевершить свої аналоги у Сумах, Луцьку та Кропивницькому. Вже у наступному році комплекс зможе прийняти змагання європейського рівня, адже реконструкція проводиться з урахуванням провідних технологій та стандартів.

На даному етапі робіт наші будівельники облагороджують глядацькі трибуни, а саме встановлюють 2035 сидінь для вболівальників.Великий пласт робіт вже виконано: улаштовані тротуарна плитка та асфальтобетонного покриття, облаштовано міні-футбольне поле з штучної трави, збудовано нову трансформаторну підстанцію, налаштований полив зелених зон спорткомплексу і футбольного поля. Глядацькі трибуни майже завершені. На стадіоні встановлено сучасне енергозберігаюче освітлення. Спеціалісти налаштували спортивну систему озвучування.

Для майбутніх чемпіонів облаштували спортивні сектори для стрибків у довжину, для потрійного стрибка, штовхання ядра. Окрім цього, на стадіоні з’явилися бігові доріжки з гумового покриття.На даний момент будівельники продовжують встановлювати огорожу, улаштовувати стяжку та штукатурити стіни на трибунах, облаштовувати вентиляцію.

«Вже виконана велика кількість будівельних робіт. Ми на фінішній прямій. Нам залишилося улаштувати газон футбольного поля, водопровід та каналізацію у підтрибунних приміщеннях. Спеціалісти змонтують сантехніку, вентиляційне обладнання та кондиціонування. Задля безпеки на стадіоні будуть встановлені системи пожежної сигналізації, охоронної сигналізації, відеоспостереження. Для спортсменів облаштуємо сектор для метання диску і молоту», – розповів генеральний директор ТОВ «СК «Стройінвест» Сергій Гавриленко.