СБУ викрила антиукраїнську злочинну організацію, підконтрольну народному депутату України

03.08.2021 18:26   -

СБУ викрила силове крило злочинної проросійської організації, що прикривалася фіктивною громадською організацією. Найцікавіше – куратором цієї організації виявився народний депутат України. Хто саме – наразі не повідомляється.

Угруповання діяло на сході України і намагалося розхитувати соціальну та політичну стабільність. Спецслужби провели спецоперацію із затримання підозрюваних у протиправній діяльності у Харкові, Лисичанську та Сєвєродонецьку.

Зловмисники діяли під прикриттям громадського об’єднання, яке підконтрольне одному з народних депутатів України. За даними досудового розслідування, угруповання спеціалізувалося на вчиненні злочинів і провокативних дій, спрямованих на розхитування ситуації в країні. Встановлено, що у березні цього року лідер групи спільно з її активними учасниками завдав ножем тяжкі тілесні ушкодження ідеологічному опоненту. За задумом «кураторів», дії зловмисників мали призвести до застосування відповідних заходів та спровокувати загострення політичної обстановки і масові порушення громадського порядку“, – сказано в повідомленні СБУ.

При проведенні обшуків у підозрюваних, правоохоронці виявили холодну зброю, яку могли використовувати для вчинення тяжких злочині, інструкцію з підготовки учасників угруповання до радикальних дій стосовно ідеологічних опонентів та велику партію марихуани та обладнання для її вирощування.

Наразі слідчі органів безпеки повідомили лідеру угруповання про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.