СБУ викрила банду з правоохоронців, які надавали “послуги” з рекету, рейдерства і незаконного стеження по всій країні

24.10.2020 11:59   -

СБУ блокувала діяльність організаторів і майже 100 учасників міжрегіонального злочинного угруповання, до якого входили колишні та діючі правоохоронці.

За попередніми даними досудового розслідування, зловмисники діяли під прикриттям так званої «охоронно-детективної компанії». До складу групи входило майже 100 учасників, у тому числі колишні та діючі правоохоронці, представники кримінального середовища та працівники охоронних фірм. Фігуранти спеціалізувалися на наданні «послуг» щодо незаконного стеження за громадянами, брали участь у рейдерських захопленнях, тероризували підприємців, а також збували зброю, вибухівку і наркотики, – повідомляє Служба безпеки України.

Незаконно використовувало технічні засоби для негласного отримання інформації та контролю за трафіком з’єднань абонентів мобільного зв’язку. Також задокументовано факт спроби залучення фігурантів до підготовки провокацій напередодні проведення місцевих виборів у Донецькій області.

Під час проведення 45 одночасних обшуків за місцем розташування «охоронно-детективної структури», адресами проживання фігурантів на території столичного регіону, а також у Харкові, Житомирі і Хмельницькому.

Перевіряється інформація щодо нелегального переправлення виявлених засобів ураження з району проведення операції Об’єднаних сил.