Сан-Франциско – найкраще місто світу

10.09.2021 12:31   -

Британський журнал TimeOut опублікував новий рейтинг найкращих 37 міст світу.

В організованому TimeOut опитуванні взяли участь близько 27 тисяч осіб з усього світу. Міста оцінювалися за десятками критеріїв, основні з яких — динамічність розвитку міста, прогресивність, культурні пам’ятки, нічне життя, ресторани, привітність і доброзичливість, екологічні ініціативи, тощо.

Перше місце в рейтингу зайняв Сан-Франциско. Високу оцінку місто отримало за найвищий в США показник вакцинації від коронавірусу, відповідальність і турботу городян один про одного, за культурне життя і рівність.

Друге місце і трете у Амстердама (Нідерланди) і Манчестера (Англія).

Далі йдуть Копенгаген – столиця Данії посіла перше місце в категорії «сталість» і посіла друге місце у світі за «зеленню».

Нью-Йорк (США) – був визнаний найбільш “захоплюючим” містом у світі і посів друге місце за “відкриття нового”.

Монреаль (Канада) – за амбіції рухатись уперед з великою кількістю інноваційних зелених проектів, таких як плани заборони одноразового використання пластмаси та перетворення бульварів у центрі міста на міські ліси.

Прага (Чехія) – за величезні ділянки зелені в Празькому районі 6-цілорічні дитячі майданчики, де можна бігати бігом, читати, пікнікувати, грати у фрісбі або кататися на санчатах.

Тель-Авів (Ізраїль) – за пульс міста, де місцеві жителі продають спеції, хумус, фалафель та інші свіжі органічні продукти – а також підніміть непоганий келих пива чи араку, посіло друге місце в категорії «їжа та напої», поступаючись лише Шанхаю.

Порту (Португалія) – після Манчестера Порту було визнано другим найкращим місцем у світі за пошуком нових приятелів, 62 % місцевих жителів сказали, що це “легко”, плюс інклюзивний мистецький простір, культурний оазис концертів, драг-шоу, показів, виставок, поетичних вечорів та стендап-комедії-з пристойною піцою та крафтовим пивом.

Токіо (Японія) – за останні 18 місяців у місті з’явилося безліч нових місць та визначних пам’яток. Близько 73 відсотків опитаних також сказали, що місто чудово підходить для “пересування без автомобіля”. Суперефективна система громадського транспорту міста гарантує, що кожен зможе легко насолоджуватися усім, що може запропонувати місто.

На останніх трьох місцях — Буенос-Айрес (Аргентина), Стамбул (Туреччина) і Бангкок (Таїланд).

Стамбул

Українських міст в рейтингу немає.