США за 20 років можуть збільшити частку сонячної енергії в своїй електрогенерації з теперішніх 3% до 44%

10.09.2021 10:58   -

Сполучені Штати до 2035 року можуть збільшити частку електроенергії, добутої із сонячних електростанцій, до 37% в загальній структурі електроенергетики США. А до 2050 року ця частка може зрости вже до 44%, якщо країна буде дотримуватися поставленої мети скорочення використання нафти та інших видів викопного палива, свідчить доповідь Міненерго США, – повідомляє FinMarket.

В даний час, за даними Міненерго США, частка сонячної генерації становить всього 3%. Її нарощування до 44% потребує державних і приватних інвестицій на суму близько $562 млрд на період до 2050 року, відзначають у міністерстві.

Згідно з доповіддю, економічний ефект від інвестицій в сонячну енергетику та інші ПДЕ (поновлювані джерела енергетики) може скласти близько $1,7 трлн, у тому числі, за допомогою зниження витрат на охорону здоров’я в результаті скорочення шкідливих викидів.

Згідно з даними Wood Mackenzie і галузевої організації SEIA, в цьому році в США будуть введені в експлуатацію сонячні електростанції загальною потужністю 26 гігават.

Нагадаємо, виробництво енергії на сонячних електростанціях в ЄС влітку досягло рекорду. Також стало відомо, що Amazon співпрацюватиме з Mitsubishi у будівництві сонячних парків у Японії.