Розчарування та безнадія: через некомпетентну владу, яка спричиняє кризу, ростуть сподівання виборців на місцеві політсили

28.07.2020 13:39   -
Автор:

За результатами опитування Соціологічної групи Рейтинг, проведеного 15-20 липня, було встановлено, що більшість українців не довіряє Зеленському, а 23% – навіть не знають голову Верховної ради. Загалом причину економічної кризи більшість опитаних бачать у некомпетентності влади, а більше 60% вважають, що економічне становище в Україні погіршилось за останні півроку.

«Більше 60% вважають, що економічне становище в Україні погіршилось за останні півроку, чверть думають, що воно не змінилося, і лише 8% помітили покращення, а у довгій динаміці відсоток тих, хто очікує покращення – падає, поряд з цим дещо зменшується і відчуття емоції надії (26%) серед населення, а розчарування залишається емоцією, яку відчувають найбільше (43%)», – інформує ресурс.  Половина опитаних схиляються того аби підтримати на місцевих виборах у жовтні саме місцеву партію, навіть якщо вона буде балотуватися лише в одній області.

Аутсайдери електоральної підтримки, в межах похибки перебувають ось такі нові й старі маргінальні політичні сили: «Сила і честь», «Партія Шарія», «Свобода», «Українська стратегія Гройсмана».

За результатами опитування Соціологічної групи Рейтинг, 19% вважають, що в цілому справи в Україні ідуть у правильному напрямку, і 68% – протилежної думки. Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод опитування: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%. 

Автор – Боніфацій