Російські найманці поранили українського військового в зоні ООС

05.02.2022 15:35   -

На Донбасі бойовики поранили українського військового, – повідомляє пресцентр Операції об’єднаних сил.

З початку доби бойовики один раз порушили режим припинення вогню. У бік Пищевика окупанти відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

«Внаслідок дій ворога один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я — задовільний», — повідомили в штабі ООС.

Також сьогодні бойовики скинули з безпілотника саморобні вибухові пристрої на територію селища Павлопіль під Маріуполем.

Про це виданню «Новости Донбасса» розповів голова Сартанської військово-цивільної адміністрації Олександр Куркчі.

За його словами, удар припав на будівлю школи та житлові приватні будинки на вулиці Молодіжній. «Двоє потрапили до недіючої школи, пошкодили дах. Два впали поруч із житловим будинком, на будинку пошкоджено два вікна», — розповів голова ВДА.

Він додав, що постраждалих внаслідок атаки немає. На місці працює слідчо-оперативна група поліції.

1 лютого російсько-окупаційні війська обстріляли околиці Світлодарська в Донецькій області. Бойовики поранили місцевого мешканця.

22 грудня 2021 року українська делегація в ТКГ повідомила, що домовилася поновити режим повного припинення вогню на Донбасі. Тоді майже добу не було обстрілів, але вже до кінця дня бойовики порушили перемир’я.

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця на засіданні 31 січня повідомив, що від моменту поновлення режиму припинення вогню на Донбасі внаслідок обстрілів загинули 12 військових, ще 14 отримали поранення.