У Росії обурились через кричалку фанатів про Путіна

05.02.2022 16:10   -

Вчора, 4 лютого, збірні України та Росії зіграли у півфіналі чемпіонату Європи з футзалу. Після матчу у Росії обурюються через кричалку фанатів про Путіна, – повідомляє «Чемпіонат».

Героями півфінального поєдинку на Євро-2022 між Україною та Росією стали не лише наші футзалісти, які дали бій першому номеру європейського рейтингу (2:3), а й уболівальники “синьо-жовтих”. На трибунах в Амстердамі виявилося так багато фанатів з українською атрибутикою, які дві години співали та скандували, що здавалося, ніби матч проходить у Києві.

Українські вболівальники тепло підтримували нашу збірну, з трибун лунала кричала про Путіна. У Росії назвали такі дії українців провокативними.

Хіт українських уболівальників про Путіна, який уже далеко не перший рік гуляє світовими спортивними аренами, вкотре обурив росіян. Після чого диктор арени українською попросив наших фанатів “припинити пісні неспортивного характеру”.

Президент асоціації мініфутболу Росії Еміль Алієв назвав провокацією дії українських фанатів.

«У нас були великі збори зі збірною, була нарада з УЄФА. Ми попереджали про провокації. Я вдячний хлопцям за те, що вони не відреагували на жодний крик. Хоча ми всі чули образливі заряди про Росію, збірну. Не хочеться їх повторювати», – розповів президент асоціації мініфутболу Росії Еміль Алієв.

Голова комітету Держдуми з фізичної культури і спорту Дмитро Свищов вимагає покарання для України.

«Сподіваюся, міжнародна федерація відреагує. Іноземні колеги мають відреагувати та покарати хуліганів. Приїхали знущатися – зрештою покарали своїх. Який сенс було це робити», – зазначив він.

У виданні також зазначають, що в Росії під час матчу після відомої кричалки українців про Путіна увімкнули інтершум на телебаченні.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон і президент Росії Володимир Путін провели переговори, в ході яких російський лідер скаржився французькому главі держави на Україну.