Російська мережа супермаркетів MERE не має права працювати в Україні, – РНБО

15.10.2021 20:30   -

Під час сьогоднішнього засідання Ради національної безпеки та оборони України було ухвалено рішення про заборону роботи в Україні торгівельної мережі російського походження “MERE”. Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов під час брифінгу.

Олексій Данілов повідомив, що наразі єдине місто в Україні, де ще працює MERE – це Біла Церква Київської області. Загалом, власники мережі планували відкриття 40 магазинів по Україні до кінця року.

Раніше ми повідомляли, що в Дніпропетровській області почали роботу магазини російської торгової мережі MERE . Мережа запустилася в Нікополі та Павлограді, при цьому в Facebook фото нікопольського MERE з’явилися ще в травні цього року.

Власник MERE – російська торгівельна мережа Світлофор. Річний дохід Світлофора – $ 2,57 млрд (+ 39% за 2020 рік). Про плани компанії повернутися на український ринок знали в РНБО. Секретар ради Олексій Данилов раніше називав це провокацією і “спецоперацією Росії”.

Ми досліджували питання. Це спецоперація російських спецслужб, які мають велике бажання розгорнути мережу дискаунтерів для використання під час виборчого процесу для досягнення політичної мети. Ця мережа в Україні працювати не буде “, – заявляв Данилов.