З 18 жовтня у школах Дніпра оголошено дострокові канікули

16.10.2021 11:56   -

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій через різке зростання кількості добових випадків ковіду вирішила розпочати осінні канікули в школах раніше – з 18 жовтня. До того ж, з 18 жовтня Дніпропетровщина переходить до червоного рівня епідеміологічної небезпеки.

У звязку із цим, департамент гуманітарної політики Дніпровської сміськради прийняв рішення підтримати рекоментації уряду і оголосити дострокові канікули у школах Дніпра. При цьому, дитячі садочки будуть працювати.

Шановні батьки, після сьогоднішнього рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, щодо встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки та враховуючи рекомендації що до початку канікул з 18 жовтня Міністерством освіти і науки України, з метою запобігання зростанню захворюваності на ковід серед дітей ми вимушені розпочати канікули з 18 жовтня 2021 року. Маємо надію, що вжиті заходи дозволять не допустити спалаху COVID-19 у нашому місті. Звертаємо увагу, садочки працюють у звичайному режимі“, – йдеться у повідомленні департаменту.

Класні керівники шкіл Дніпра уже повідомили вбатьківських чатах, що канікули триватимуть з 18 по 24 жовтня. Про подальшу організацію навчального процесу поки нічого не відомо.

Нагадаємо, що з 18 жовтня на території Донецької, Дніпропетровської, Запорізької та Одеської областей буде встановлений червоний рівень епідеміологічної небезпеки. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я. Окрім того, з 21 жовтня набувають чинності нові правила міжрегіональних перевезень на жовтому та червоному рівнях епіднебпезки.