РФ видає плацебо за вакцину – так вважає щеплений журналіст, який захворів на COVID-19

28.11.2020 07:03   -

Колишній головний редактор RTVI і творець YouTube-каналу «Редакція» Олексій Пивоваров, раніше взяв участь у випробуваннях вакцини від коронавируса «Супутник V», захворів на Covid-19. Про це він сам повідомив в Twitter, де й висловив свою думку щодо російського препарату, – повідомляє rosbalt.

За словами Пивоварова, Sputnik V виявився не вакциною, а звичайним плацебо.

“Два місяці тому я робив щеплення від Covid-19. Ось – дослідним шляхом встановив, що це було плацебо. Або “Супутник” в моєму випадку не спрацював. Загалом, подав заявку на вступ в клуб перехворілих”, – прокоментував журналіст.

Пивоваров пише, що з 23 листопада сидить вдома, працюючи онлайн. Самопочуття – «цілком стерпне», запевнив журналіст.

Нагадаємо, на початку жовтня Пивоваров випустив на YouTube годинний фільм, в якому на собі випробував першу російську вакцину від коронавірусу «Супутник V». У випадку із журналістом пояснення, що, можливо, у щеплених не встиг утворитися імунітет до контакту з коронавірусів, як це було із щепленими і захворілими медиками, не доречні, адже пройшло достатньо часу. Тож ймовірно, що таки «Супутник V» – це блеф і фейк, хоча чиновники від охорони здоров’я пояснюють, що вакцина покликана не захистити на сто відсотків від коронавірусу, а тільки полегшити перебіг хвороби.

Три вже розроблені вакцини розвинутих країн, які пройшли всі випробування проти коронавірусу – AstraZeneca, Pfizer і Moderna – можуть отримати схвалення з боку наглядових органів до кінця 2020 року.