Німці послідовно позбуваються залежності від пластику

28.11.2020 08:58   -

Німецькі супермаркети з 2022 року не пропонуватимуть покупцям пластикові пакети. Відповідну заборону німецький Бундестаг ухвалив на засіданні у четвер, 26 листопада, – повідомляє агентство новин, – повідомляє DW. Уряд Німеччини  підготував відповідний законопроєкт ще у листопаді минулого року. 

За наполяганням представників роздрібної торгівлі перехідний період до повної заборони пластикових пакетів збільшили з шести місяців до року.

Після цього продаж пластикових пакетів товщиною від 15 до 50 мікрометрів (саме такі пропонують на касах магазинів) будуть заборонені у Німеччині.

Однак, під заборону не будуть підпадати тонкі “одноразові” пакети у  відділах для продажу овочів та фруктів та пластикові сумки багаторазового використання.

Автори законопроєкту про заборону пакетів пропонують німцям користуватись екологічно чистими альтернативами: кошиками для покупок, тканинними сумками, тарами для багаторазового використання для купівлі свіжих м’ясних та молочних виробів.

Пластиковий пакет є втіленням нераціонального використання ресурсів”, – заявила міністерка охорони навколишнього середовища та ядерної безпеки ФРН Свенья Шульце (Svenja Schulze), яка ініціювала відповідний законопроєкт. За її словами, хорошими альтернативами пластиковим пакетам є корзини для покупок, матерчаті сумки, які можна прати, а також судки багаторазового використання для купівлі свіжих м’ясних та молочних виробів.    

Праворадикали з “Альтернативи для Німеччини” та вільні демократи натомість вважають заборону пластикових пакетів невиправданим втручанням у ринок без видимих переваг для довкілля.

Німецький Бундестаг ухвалив заборону пластикових пакетів з 2022 року