Рейтинг падає: більшість українців не задоволені тим, як Зеленський протидіє пандемії

19.11.2020 15:02   -

Згідно із соціологічним дослідженням групи “Рейтинг”, діяльністю президента щодо стримання епідемії коронавірусу задоволені лише 35% опитаних українців. Натомість, 60% – не задоволені і вважають дії Зеленського в цьому напрямі недостатніми для подолання епідемії.

Роботою Прем’єр-міністра Шмигаля задоволені всього 23% опитаних, а роботою міністра МОЗ Степанова – 32%.

Цікаво, що лише 85% респондентів знають про те, що Уряд запровадив «карантин вихідного дня», 15% – щось чули або взагалі чули вперше про це.

Запроваджений “карантин вихідного дня” підтримує половина опитаних, втім лише 35% очікують, що внаслідок його запровадження поширення коронавірусу зменшиться. Натомість 62% – вважають цю міру неефективною.

Лише 36% українців, яких опитали, підтримують запровадження жорсткого та всеосяжного карантину (локдауну), що максимально уповільнить динаміку соціальної взаємодії та може сильно вдарити по економіці.

 

Переважна більшість українців (81%) вважає, що фінансова підтримка підприємств у період карантину має бути забезпечена державою. Така ж кількість людей підтримує ідею відкриття урядом нових мобільних шпиталів для боротьби з коронавірусною епідемією. Лише 50% вважають використання бюджетних грошей на будівництво доріг в умовах епідемії.

Неефективна політика Зеленського в умовах сучасних викликів поступово знищує його рейтинг – переважна більшість опитаних (51%) не довіряють президенту.

Судячи з заяв самого президента Зеленського (в яких він постійно згадує попередників і їх “злочини”), все частіше порятунок його рейтингу стає залежним не від здатності вирішувати українські проблеми, а від уміння подати свого головного опонента Петра Порошенка настільки жахливим, щоб непрофесіоналізм та бездіяльність Зе і його “команди” здалися не такими вже й поганими.