«Обласні очільники умисно викривляють статистику захворюваності на COVID-19 у Дніпрі», – заявив заступник міського голови

19.11.2020 14:14   -
Автор:

Очільники Дніпропетровської області умисно викривляють статистику захворюваності на коронавірус у Дніпрі, – про це заявив заступник міського голови Дніпра, директор департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради Андрій Бабський.

«Останніми днями обласна влада видає неправдиву статистику щодо захворюваності на COVID-19 у Дніпрі. На вчорашній день обласна статистика була подана така: у Дніпрі понад 600 випадків захворюваності на COVID-19. Офіційно заявляю, що ця інформація – не правдива! Вчора у нас було підтверджено тестуваннями 296 випадків. Така ситуація прослідковується й декілька попередніх днів. Можна лише здогадуватися, для чого це робиться. Очільники області – пан Олійник та його підлеглі, імовірно займаються якимись фінансовими механізмами або зловживаннями з ПЛР-тестуванням. Впевнений, що у цьому так само є й якась політична складова», – заявив Андрій Бабський.

Заступник міського голови також наголосив, що в обласній статистиці суттєво занижений показник одужання дніпрян. Так, за весь період пандемії захворіло 14 035 людей, з них одужало 9 800. Обласна влада, у свою чергу, дає іншу статистику по тим, хто подолав хворобу – 5 600 людей.

«Загалом у місті Вони «загубили» 4 200 пацієнтів, які вже одужали! Вони передають цю інформацію Міністерству охорони здоров’я, вводячи в оману керівництво країни. Це може впливати на прийняття важливих рішень у боротьбі з COVID-19. Сьогодні в місті на лікуванні 4 246 містян, вдома лікується 3 560, а в стаціонарах 686 пацієнтів. Таким чином, 70% захворілих подолали цю недугу», – наголошує Андрій Бабський.